Fudbal

Fudbalska subota, dan derbija!

Ljubitelji "bubamare" imaće priliku da uživaju danas u gradskim derbijima u najjačim ligama Evrope.
Fudbalska subota, dan derbija!
Portal AnalitikaIzvor

U Engleskoj će koplja ukrstiti Čelsi i Liverpul, derbi Madrida igraju Real i Atletiko, dok u Italiji Roma i Lacio igraju gradski derbi, a u Torinu se sastaju Juventus i Napoli!

ČELSI - LIVERPUL 18.30h - "Stamford bridž" u Londonu

Čelsi i Liverpul igraju derbi meč sedmog kola Premijer lige, a navijači će uživati u okršaju dva velika stratega - Mauricija Sarija i Jirgena Klopa.

Zanimljivo je da su dvije ekipe u srijedu odigrale meč Liga kupa, a na "Enfildu" je pobjedu odnio Čelsi, preokretom u finišu meča - pogocima Barklija i Azara.

Obje ekipe igraće u najjačim sastavima, što nije bio slučaj u srijedu, pa će odbrana "plavaca" pokušati za zaustavi eksplozivni trio Sane-Firmino-Salah.

S druge strane, Azar je u vrhunskoj formi, što je pokazao i na "Enfildu". Sari je odlično startovao u prvenstvu, gdje njegov tim ima 16 bodova i samo jedan neriješen rezultat - prošlog vikenda protiv Vest Hema.

Klop i "crveni" imaju šest pobjeda u isto toliko mečeva u Premijer ligi, pa se "crveni" nadaju da će konačno, prvi put u istoriji, osvojiti Premijer ligu.

real-atletico

REAL MADRID - ATLETIKO MADRID 20.45h

U Španiji se igra derbi Madrida. Real će na svom "Santjago Bernabeu" dočekati ekipu Atletika i pokušati da se iskupi za ubjedljiv poraz od Sevilje u srijedu.

Dvije ekipe već su odigrale jedan meč. U Superkupu Evrope Atletiko je trijumfovao 4:2, nakon produžetaka, pa Dijego Simeone s dobrim emocijama ulazi u ovaj derbi.

Real je u posljednja tri meča u šampionatu postigao samo dva pogotka i osvojio četiri boda, pa bi u slučaju negativnog rezultata "kraljevići" izgubili korak za vodećom Barselonom.

S druge strane, Atletiko igra sve bolje kako sezona odmiče, a prije derbija imaju dva boda zaostatka za Barsom i Realom.

roma-lazio

ROMA - LACIO 15h na stadionu "Olimpiko"

Praznik u Rimu. Roma i Lacio igraju 171. "Derbi dela kapitale"!

Lacio je u mnogo boljoj formi. "Nebesko plavi" su u seriji od četiri vezane pobjede, dok je Roma u sredini tabele, s osam bodova iz šest mečeva.

Euzebiju di Franćesku se "drma" klupa, pa je pobjeda u derbiju jedna od posljednjih šansi da sačuva mjesto trenera Rome, dok Simone Inzagi ima punu podršku uprave i u dobrom ritmu ulazi u meč sedmog kola.

juventus-napoli

JUVENTUS - NAPOLI 18h 

Juventus na svom terenu dočekuje ekipu Napolija u utakmici koja u velikoj mjeri može odrediti dalji tok takmičenja, možda čak i borbu za šampionsku titulu.

"Stara dama" je šampionat počela sa šest pobjeda, dok Napoli ima jedan poraz od Sampdorije.

Ronaldo još nije zablistao u punom sjaju i pokazao zašto je doveden u Juventus, a možda baš meč protiv Napolija bude spektakl koji su čekali navijači "Stare dame".

Portal Analitika