Košarka

Mornar poražen na startu ABA lige

Košarkaši Mornara izgubili su u Ljubljani od Olimpije 87:66 na startu nove sezone ABA lige.
Mornar poražen na startu ABA lige
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski prvak je zasluženo ostao bez bodova i nije bio ni blizu prošlogodišnjeg izdanja kada je arenu Stožice napustio uzdignute glave.

Olimpija je od starta krenula agresivno i riješeno da se revanšira Baranima za prošlosezonski poraz. Već poslije uvodne dionice slovenački predstavnik imao je dvocifrenu prednost (25:14).

Do odlaska na odmor izabranici Mihaila Pavićevića su neznatno smanjili zaostatak (40:32), ali već na isteke treće četvrtine naslućivao se pobjednik ovog dvoboja (64:49).

Ekipa Zorana Martića dominirala je i u posljednjem kvartalu, te došla do vrlo ubjedljivog trijumfa.

Najbolji u domaćem sastavu bili su Mesiček i Begić sa po 16 pogodaka. Kod Mornara, 12 poena Vranješa, 11 Lukovića, a 10 Mićovića.

Od pojačanja Rebić je dao osam, koliko i Drenovac, sedam je dodao Kenington, a samo dva Kenig.

Barani u narednom kolu, 7. oktobra, gostuju Krki iz Novog Mesta.

Pavićević: Igra daleko od nivoa ABA lige

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević je nakon poraza od Olimpije izjavio da je igra bila daleko od nivoa koji zahtijeva ABA liga.

“Čestitam domaćinu zasluženu pobjedu. Od starta su kontrolisali ritam utakmice u oba pravca, kažnjavali sve naše greške koji ih je bilo i previše. Nije bilo neke neizvjesnosti što se tiče rezultata. Pokušaćemo što brže da se pregrupišemo i da svaki trening iskoristimo na pravi način. Večerašnja igra je daleko od nivoa koji zahtijeva ABA liga i nadam se da će moji igrači to što prije shvatiti. Što brže shvate, to će biti bolje”, poručio je Pavićević nakon poraza u Ljubljani.

Portal Analitika