Zanimljivosti

Najkraći međunarodni komercijalni let na svijetu traje samo 10 minuta

Avio-linija od Arube do Punte Fiho u Venecueli traje samo 15 minuta i predstavlja jedan od najkraćih letova na svijetu.
Najkraći međunarodni komercijalni let na svijetu traje samo 10 minuta
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj let organizovan je dva puta nedjeljno, a pokrenula ga je Aruba Airlines u saradnji sa venecuelanskom vladom. Cijena karte iznosi 215 dolara. 

Vjerovali ili ne, ima i kraće od ovoga. Samo deset minuta traje let od Sent Martin do Angvile u organizaciji Anguilla Air Services. Ova linija je ujedno i najkraći komercijalni let na svijetu. S druge strane, samo pet minuta traje let od Sent Martina do Sent Barta. 

Takođe, postoji let i koji traje samo jedan minut, a ako je vrijeme dobro i 53 sekunde! U pitanju je ruta od Vestraja do Papa Vestraja, a putnici su uglavnom policajci, profesori, bankari i deca koja idu u školu, a turisti samo po potrebi. 

I u Indoneziji je slično. Let između dva inonežanska sela Kegatu i Apovo koja deli samo dva kilometra. Ipak, avionska linija je potrebna jer ih dijeli duboka šumska dolina, a takođe je u pitanju veoma izolovani dio Indonezije koji okružuju planine. 

Još jedna od najkraćih međunarodnih linija je i ona između Tagiersa i Gibraltara duga samo 69 kilometara, ali i dva glavna grada Kinšase do Brazavila (26 kilometara) koje razdvaja rijeka Kongo.

Portal Analitika