Podgorica

Podgorica pred poskupljenjem vode

Čim se stvore zakonski uslovi da se tarifna politika podgoričkog Vodovoda i kanalizacije izmijeni, jer je sada potpuno neodrživa, to će biti predloženo osnivaču i biće stavljeno na dnevni red sjednice Skupštine Glavnog grada, najavio je izvršni direktor preduzeća Vladan Vučelić.
Podgorica pred poskupljenjem vode
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici Skupštine Glavnog grada odbornica Demokratskog fronta Marija Marović podsjetila je da je menadžment preduzeća uoči izbora najavljivao da će voda poskupiti za 22 odsto, ali da su od toga odustali.

“Da li je odustajanje od poskupljenja bilo zbog izbora i gubitka glasača? Da li i dalje postoji ta mogućnost da ona poskupi”, pitala je Marović.

Vučelić je kazao da Podgoričani plaćaju višestruko nižu cijenu vodu od pojedinih opština u Crnoj Gori.

“Prije godinu dana opozicija je najavljivala da će uraditi sve da se smanji cijena vode u opštinama gdje oni vrše vlast i to nijesu uradili. Nijeste to uradili u Budvi, Kotoru i Beranama, a pokušali ste ubijediti Vodovod da ne izmijeni tarifnu politiku”, rekao je Vučelić.

On je naveo jedan od razloga zbog kojeg je neophodno izmijeniti tarifnu politiku.

“Za lješanski vodovod račun električne energije koje preduzeće treba da plati je 8.800 eura. Faktura koju mi dajemo za vodu za cijelu Lješansku nahiju je 3.800 eura. Pod uslovom da naplatimo 100 odsto ono što iskontrolišemo, mi smo u gubitku na jedan kubik tri ili četiri puta”, dodao je Vučelić.

Gradonačelnik Ivan Vuković je kazao da će stati iza poskupljenja vode ako je ono opravdano, jer je njegov posao da obezbijedi uredno vodosnabdijevanje.

 

Portal Analitika