Društvo

Seida Belegović i njeni učenici ponovili uspjeh u Lazarevcu

Trideseti Međunarodni  festival humora za djecu pod sloganom Gašinih  trideset osmjeha održan je od 17 do 20. septembra u Lazarevcu. Na nagradnom konkursu festivala, na kojemu su učešće uzela djeca iz regiona i šire i ove godine članovi likovne radionice „Razdragana slikarska družina“    iz Podgorice  osvojili su više nagrada.
Seida Belegović i njeni učenici ponovili uspjeh u Lazarevcu
Portal AnalitikaIzvor

U kategoriji „Portret“ - stariji uzrast prva nagrada dodijeljena je Ivani Vujošević,  u kategoriji „Gaša“- mlađi uzrast prva nagrada dodijeljena je Jani Pavlović, druga nagrada Steli Bošković i treća nagrada Leni Miletić, a likovnom pedagogu ove  djece  mr Seidi Belegović, uručena je Zahvalnica za veliki doprinos kvalitetu i uspješnosti međunarodnog festivala humora za djecu.

Seida Belegović je kazala: Likovna radionica  „Razdragana slikarska družina“   je radila pri OŠ „Savo Pejanović“ u Podgorici  do sredine   januara ove godine kada su i nastali radovi. Za  radionicu  se moglo reći da je Podgorica u malom,jer je  sedamnaest godina likovno obrazovala i okupljala veliki broj darovite djece iz svih podgoričkih škola, ali i iz drugih gradova Crne Gore, a imali smo i jednog učenika iz Engleske. U radu  svakom učeniku posvećivala sam maksimalnu pažnju o čemu svjedoče nadprosječni rezultati i brojni uspjesi i priznanja koja su učenici postizali na brojnim konkursima, samostalnim i grupnim  izložbama, što potvrđuju i ove nagrade koje su ispunile moje očekivanje. Ovo je naš  28 osmjeh jer smo toliko godina nagrađivani  na ovom festivalu, suočavajući se sa realnošću ne udaljavajući se od teme, djeca su linijom i bojom kroz humor pokazali emocije koje je žiri  nagradio.

Posebno mi je zadovoljstvo i čestitam  Ivani, Jani, Steli i Leni, što su dobile nagrade, upravo sada kada se ja nalazim na drugom radnom mjestu.

Ivana Vujošević, je od ove godine učenica srednje škole, a povodom nagrade je izjavila: Uživam u svim umjetničkim aktivnostima. Volim da crtam i slikam, a imala sam i samostalnu izložbu u KIC-u „Budo Tomović“ koju sam uradila  u likovnoj radionici  zahvaljujući profesorici Belegović.  Nagradi sam se mnogo obradovala, ovo je moja peta nagrada za likovni rad i nastaviću i dalje da slikam, a želja mi je da upišem Likovnu akademiju.

Jana Pavlović, je učenica četvrtog razreda OŠ „Milorad- Musa Burzan“ i kaže: Nagradi sam se obradova i srećna  sam, osjećam se posebno, a  uživala  sam slikajući  Gašu, za kojeg sam dobila prvu nagradu.

Stela  Bošković, je učenica četvrtog razreda OŠ „Milorad- Musa Burzan“ i povodom nagrade je kazala: Ovo je moja druga nagrada kojoj sam se mnogo obradovala. Volim da slikam.

Lena  Miletić, je takođe  učenica četvrtog razreda ali OŠ „Savo  Pejanović“ i rekla nam je: Drago mi je što sam i ove godine dobila nagradu. Volim da slikam i mnogo mi nedostaje nastavnica Seida Belegović i slikanje u likovnoj radionici koje više nema u mojoj školi.

Portal Analitika