Podgorica

Stručna znanja i iskustva veoma značajna za razvoj koncepta pametnog i bezbjednog grada Podgorice

„Stručna znanja i iskustva veoma su korisna i značajna za razvoj koncepta pametnog i bezbjednog grada Podgorice, istakao je zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović na sastanku sa delegacijom Univerziteta Nica Sofija Antpolis i Univerziteta azurne obale koju su činili:  prof. dr Jean-Marc Gambaudo, rektor Univerziteta prof. dr  Stéphane Ngomai, prorektor za strategiju i razvoj, prof. dr Eric Nasica, dekan ekonomskog fakulteta i prof. dr Srdjan Redžepagić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta.


Stručna znanja i iskustva veoma značajna za razvoj koncepta pametnog i bezbjednog grada Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Zamjenik gradonačelnika je istakao da gradska uprava sa posebnim zadovoljstvom i senzibilitetom pristupa inicijativama kada su u pitanju teme koje se tiču budućeg strateškog razvoja Podgorice i da je Glavni grad u tom smislu veoma otvoren i konstruktivan partner za saradnju.

On je goste iz Nice upoznao sa realizovanim projektima Glavnog grada i ocijenio da je cilj gradske uprave da nastavi održivi razvoj grada realizacijom projekta i primjenom savremnih rješenja koncepta pametnih i bezbjednih gradova, koristeći pri tome pozitivna iskustva razvijenih evropskih gradova.

Predstavnici Univerziteta iz Nice iskazali su interesovanje za saradnju sa Glavnim gradom, naglašavajući da imaju veoma bogato iskustvo u saradnji sa lokalnim upravama, ne samo u Francuskoj, nego i širom Evrope, posebno kada je u pitanu realizacija projekata iz oblasti zaštite životne sredine, javnog prevoza, IT sektora i razvoja koncepta pametnih gradova.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu intenziviraju saradnju i komunikaciju u cilju realizacije konkretnih dogovorenih aktivnosti.

Portal Analitika