Društvo

Dostavljeno 29 prijava na Konkurs za inovativne projekte

Na Konkurs za dodjelu grantova za inovativne projekte, do isteka roka za prijavljivanje 24. septembra 2018, prijavljeno je 29 projekata, a ukupna vrijednost predloženih projekata je 3,7 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva nauke.
Dostavljeno 29 prijava na Konkurs za inovativne projekte
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo bi, kako dodaju, uložilo 2.3 miliona što znači da je ostatak od 1.4 miliona zapravo spremnost podnosioca prijava da sami ulože u inovacije.

“Takođe, uspjeh Konkursa je podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanog kadra, pa je projektima predviđeno zapošljavanje čak 46 visokokvalifikovanih lica. Imajući u vidu činjenicu da su u najvećem broju nosioci projekta preduzeća, u pitanju je veliki uspjeh Ministarstva, jer, podsjećamo, jedna od slabosti koja je uočena od strane Evropske komisije je nizak nivo ulaganja preduzeća u nauku i istraživanje, kao i mali broj istraživača po glavi stanovnika”, navode oni.

Konkurs će, kako ističu, uticati da privatni sektor aktivnije sarađuje sa istraživačkom i naučnom zajednicom i inovativna rješenja uvidi kao put za razvoj privrednih kapaciteta naše zemlje.

“U toku je administrativna provjera projektnih prijava, a detaljan pregled prijava u odnosu na profil podnosilaca prijava, profil partnera na projektima, vrstu partnerstava i tematske prioritete možete preuzeti iz atačmenta. Na Poziv za evaluatore interesovanje je iskazalo čak 127 evalutora, tako da očekujemo da će proces evaluacije otpočeti predviđenom planom”, zaključuju iz Ministarstva.

Portal Analitika