Abiznis

Kroz jaku energetiku do jake ekonomije

„Unapređenje energetike i valorizacija energetskih potencijala su u fokusu Ministarstva ekonomije i Vlade Crne Gore a sve u cilju bržeg održivog rasta crnogorske ekonomije“, kazala je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić na otvaranju  konferencije „Sadašnjost i potencijali crnogorske energetike“.
Kroz jaku energetiku do jake ekonomije
Portal AnalitikaIzvor

Pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije a u saradnji sa sa EPCG-om, Rudnikom uglja Pljevlja, CEDIS-om i CGES-om, Biznis Akademija Vijesti je organizovala konferenciju o energetskim potencijalim  Crne Gore u hotelu “Hilton”.

 

Ministarka Sekulić je kazala da je raduje  što se na jednom mjestu okupio veliki  broj relevantnih subjekata iz ove oblasti, kako iz državnih institucija tako i iz privatnog sektora, nevladinih i stranih organizacija.

 

Kroz tri panel diskusije  govorilo se o benefitima koje donosi upotreba obnovljivih izvora energije, odnosu energetike i ekologije, racionalnom  korišćenju  prirodnih resursa, budućnosti uglja kao i o kvalitetnom i bezbjednom snabdijevanju električnom enerijom i ulaganjima u prenosnu distributivnu mrežu.

 

“Crna Gora kao malo tržište, a kao članica Energetske zajednice još od 2006.godine, pokazala je da se ulažu maksimalni napori za što bolje, sigurnije i  kvalitetnije napajanje električnom energijom”, naglasila je Sekulić.

 

Na konferenciji se, kroz izlaganje panelista i aktivno učešće prisutnih, otvorio veliki broj tema i prijedloga značajnih za oblast energetike čijoj će se  realizaciji pristupiti u budućnosti.

 

“Ministarstvo ekonomije je otvoreno za permanentnu saradnju i  komunikaciju kako na temu energetike tako i za sve druge oblasti kojima se bavi, te vjerujem da će organizovanje ovakvih događaja biti naša buduća praksa”, zaključila je ministarka.

Portal Analitika