Društvo

Profesorica greškom završila na Medicinskom fakultetu

Senat Univerziteta Crne Gore treba da se izjasni o prijedlogu da se izmijeni odluka o angažovanju dr Vanje Kljajević na Medicinskom fakultetu, jer je njena prijava greškom završila na vijeću ove visokoškolske ustanove, umjesto da bude proslijeđena Filozofskom fakultetu.
Profesorica greškom završila na Medicinskom fakultetu
Portal AnalitikaIzvor

Kljajević je, nakon što je njena prijava stigla na Vijeće Medicinskog, izabrana da predaje Zdravstvenu psihologiju na studijskom programu Primijenjena fizioterapija, iako ona za to nije konkurisala!?

U obrazloženju je pojašnjeno da se Kljajević, zapravo, prijavila na eksterni oglas za angažman na grupi predmeta na odsjeku Psihologija na Filozofskom fakultetu.

Ona je prijavu ranije predala u zgradi Rektorata UCG, a usljed greške administrativne službe, kako pojašnjavaju, prijava je dostavljena Medicinskom umjesto Filozofskom fakultetu.

Na Medicinskom fakultetu, međutim, nijesu uočili grešku, niti obratili pažnju da se nije prijavila ni za jedan konkretan predmet sa njihovog fakulteta i predložili su je za angažovanje na predmetu zdravstvena psihologija na studijskom programu Primijenjena fizioterapija.

Za taj predmet imali su i prijavu dr Nevenke Pavličić, specijalistkinje kliničke psihologije, koja je zaposlena u Kliničkom centru Crne Gore i koja je godinama predavala zdravstvenu psihologiju.

Njena kandidatura, međutim, nije prošla. Vijeće je potom svoju odluku proslijedilo Senatu koji je, kako su naveli, na osnovu tog prijedloga i izvještaja stručne komisije prošle sedmice donio rješenje da se za predmet zdravstvena psihologija angažuje profesorica Kljajević.

Saznali su da je u ovom slučaju došlo do greške tek kada im je Kljajević uputila dopis u kojem je zatražila da je obavijeste što se desilo sa njenom prijavom, jer su je na Filozofskom fakultetu obavijestili da je nijesu dobili.

Kada je utvrđeno da je došlo do greške, predloženo je senatorima da izmijene odluku i donesu novu kojom će dr Nevenki Pavličić biti omogućen nastavak angažmana na Medicinskom fakultetu.

Što će biti sa prijavom profesorice Kljajević, sudeći prema dnevnom redu, na ovoj sjednici Senata neće biti razgovarano. Sjednica će biti okončana danas. 

Portal Analitika