Fudbal

Preokret Čelsija na Enfildu u režiji Azara

Fudbaleri Čelsija savladali su Liverpul 2:1 poslije preokreta na Enfildu i izbacili "redse" iz Liga kupa.
Preokret Čelsija na Enfildu u režiji Azara
Portal AnalitikaIzvor

Liverpul je poveo sjajnim golom Danijela Staridža u 58. minutu, ali već otpisani "plavci" preokreću u posljednjih desetak minuta pogocima Emersona nakon odbitka i Azara poslije veleslaloma Belgijanca kroz odbranu domaćina.

Čelsi je odmah pokazao da će da Klopa skupo da košta odmaranje ključnih igrača (Beker, Van Dajk, Gomes, Henderson, Firmino, Salah), gosti iz Londona su kontrolisali meč u prvih 20 minuta, ali Morata nije iskoristio dvije odlične prilike.

U nastavku su "redsi" preuzeli kontrolu, nekoliko puta opasno zaprijetili preko Staridža, koji konačno koristi odbitak nakon sjajnog šuta Keite i odbrane Kabaljera.

Međutim, kada se očekivalo da Liverpul rutinski privede meč kraju, jer je Čelsi djelovao nemoćno na protivničkoj polovini terena, sve se preokrenulo u nekoliko minuta.

Jedan prekid je probudio "plavce", koji poravnavaju u 79. minutu rezultat golom Emresona nakon odbrane Minjolea poslije slobodnog udarca, da bi već u 85. bilo 1:2.

Eden Azar je promiješao skoro cijelu odbranu Liverpula i pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih igrača na svijetu.

U četvrto kolo je prošao i Arsenal koji je na krilima dvostrukog strelca Danija Velbeka eliminisao Brentford sa 3:1.

Velbek je u prvom poluvremenu bacio goste na koljena, ali pola sata prije kraja Džadž vraća Brentford u igru. Gosti su jurili izjednačenje u završnici, ali trijumf "tobdžija" u nadoknadi vremena "ovjerava" Lakazet.

Impresivno veče imao je Vest Hem koji je napunio mrežu niželigaša Maklsfilda za čak 8:0, uz po dva gola Snodgrasa i Diangana, a strijelci su bili još Antonio, Peres, Federiks i Ogbona.

Dalje je prošao i Notingem Forest tijesnom pobjedom nad Stoukom 3:2. Malo je nedostajalo da dvostruki šampion Evrope prokocka tri gola prednosti, jer je domaćin nakon pogotka Afobea za 3:1 ostao sa igračem manje na terenu.

Sedam minuta prije kraja Beraino smanjuje na gol zaostatka, ali gosti sa "Britanije" ne uspijevaju da izbore penale na Siti Graundu.

Portal Analitika