Vaterpolo

Jadran u kvalifikacijama za LŠ sa Grcima, Rusima i Rumunima

Nakon prvog turnira Lige šampiona u Strasburu, Jadran Carine biće domaćin grupe C drugog kvalifikacionog turnira. U grupi pored našeg šampiona biće i Vuljagmeni iz Grčke, Sintez iz Rusije, te Corona Sportful iz Rumunije.
Foto: Radio Jadran
Foto: Radio Jadran
Radio JadranIzvor

Direktor kluba, Miloš Mračević ističe da je za Jadran velika privilegija i čast što je organizator:

– To potvrđuje da smo u očima evropske vaterpolo asocijacije Len ocijenjeni kao dobar klub, domaćini i partneri. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da će se turnir igrati na otvorenom, na Škveru, te se nadamo dobrom vremenu i punim tribinama, te da će naša ekipa u bazenu imati dobru podršku. Zahvalan sam onima koji su nam pomogli da organizujemo turnir. To je prije svega pokrovitelj ovogodišnjeg turnira Turistička organizacija Herceg Novi koja će se na turniru promovisati 50. Praznik mimoze i kompaniji Swisslion, koja je sponzor sa svojim proizvodom Eurocremom – naglasio je Mračević.

Šef stručnog štaba, Vladimir Gojković ističe da je ovo najvažniji krug kvalifikacija, a ujedno i najzahtijevniji.

– Spremali smo se od prvog turnira i nadamo se da ćemo biti na nivou na kom možemo da budemo. Grupa je teška, dva kluba su konkurentna, a rumunski klub sa kojim igramo prvu utakmicu je možda manjeg kvaliteta, ali ga nećemo potcijeniti. Želja nam je da prođemo dalje. Dobili smo organizaciju na domaćem bazenu i mislim da nam je to prednost, a objektivno imamo velike šanse da ostanemo u Evropi – poručuje Gojković.

Kapiten Marko Petković kaže da se ekipa naporno spremala i da je sada u punom sastavu, te da mogu očekivati dobar učinak:

– Mislim da su momci jako motivisani što smo pokazali u ovih par nedjelja kroz samu pripremu. Svi smo se jako dobro pripremili, svi smo zdravi, sanirali smo sitnije povrede. Velika želja postoji da se prođe u sljedeću fazu i očekujem najbolje – optimističan je Petković.

Jedan od velikih nada Jadrana, Đuro Radović, očekuje takođe pozitivan ishod ovog turnira, jer su igrači motivisani:

– Znamo da nas čeka jako težak turnir na Škveru, ali cilj je jasan. Mislim da možemo sa svima da igramo, čak štaviše, možemo i da osvojimo prvo mjesto u grupi. Pozivam naše navijače da dođu da nas podrže i budu naš vjetar u leđa – poručio je Radović.

Turnir je na programu od petka 28. do nedjelje 30. septembra, a ulaz je slobodan. Direktan prenos utakmica biće na RTCG-u i portalu www.mnesport.tv.

Portal Analitika