Crna hronika

Bar: Pronađeno 65 kilograma droge

Albanski državljani  I.K. (24) i A.L. (23) uhapšeni su juče u Baru, nakon što je policija u njihovom automobilu pronašla oko 64,8 kilograma marihuane, a lisice na ruke stavljene su i njihovom sunarodniku E.B. (29) zbog sumnje da im je pomagao.
Bar: Pronađeno 65 kilograma droge
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili iz Uprave policije, Centar bezbjednosti Bar i Regionalni centar granične policije „Jug“ su juče blokirali grad i zaustavili više automobila, među kojima je i „Audi Q7“ albanskih registracija, koji je pokušao da izbjegne kontrolu.

 

Nakon što je automobil zaustavljen, I.K. i A.L. koji su bili u njemu su pobjegli. Uhapšeni su nakon kraće potjere, a policija je u automobilu pronašla dvije crne torbe u kojima se nalazilo 64,769 kilograma marihuane.

bar-marihuana

U Upravi policije ističu da je uhapšen i E.B. koji se „Mercedesom“ kretao ispred „Audija“ kao “čistač” i pratio situaciju i javljao drugim osumnjičenima da li je put za prevoz droge slobodan.

 

Marihuana će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja, a o događaju je obaviješten tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se osumnjičeni uhapse zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te isto djelo putem pomaganja.

Portal Analitika