Crna hronika

Novljanin ubijen u Johanesburgu

Novljanin Đorđe Mihaljević (43) ubijen je prekjuče u Johanesburgu, u Južnoj Africi.
Novljanin ubijen u Johanesburgu
Portal AnalitikaIzvor

Portal Bedfordview and Edenvale news prenio izjavu kapetana policije Andrea de Jagera da je na Mihaljevića ispaljeno više hitaca dok se nalazio u automobilu i čekao da se upali zeleno svjetlo na semaforu.

Urednica tog portala Marijeta Lombard preksinoć je na svom tviter nalogu objavila da se radi o trgovcu dijamantima koji posjeduje srpski pasoš i da je motiv ubistva najvjerovatnije biznis kojim se bavio.

Južnoafrički mediji navode da su Mihaljeviću na motociklima prišla dvojica napadača i ispalila više hitaca u njega.

U posljednjih šest mjeseci tamo su ubijena još dva Srbina koja su se bavila istim poslom.

Mihaljević je za sobom ostavio dvoje djece. I njegov otac Petar Mišo Mihaljević umro je nekoliko dana nakon što je 20. decembra 2013. otet i mučen u Johanesburgu. On je, navodno, kidnapovan zbog poslova sina Đorđa, koji je bio vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici, zajedno sa kontroverznim češkim biznismenom Radovanom Krejčirom, saradnikom narko-bosa Darka Šarića, i Dobrosavom Gavrićem, optuženim za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Južnoafrički mediji su tada objavili da je Petar Mihaljević otet upravo zbog poslova njegovog sina sa Krejčirom, ali je Đorđe to demnatovao. On je za tamošnje medije tada kazao da je njegov otac preminuo od srčanog udara, nakon što je prije toga u bolnici preživio moždani udar. Sa druge strane, forenzičar Čed Tomas je rekao da je Petar Mihaljević kidnapovan 20. decembra dok se vraćao kući i da su mu tokom mučenja čekićem polomljene karlica i noga.

Portal Analitika