Fudbal

Modrić se poklonio Mijatoviću: "On je dio mojih nagrada"

Luka Modrić vratio se u utorak u Madrid nakon što je dan ranije u Londonu osvojio nagradu FIFA za najboljeg fudbalera svijeta u 2018. godini, prilikom čega je rekao kako igračku karijeru želi da završi u Real Madridu, prenio je Jutarnji.
Modrić se poklonio Mijatoviću: "On je dio mojih nagrada"
Jutarnji listIzvor

"Nikada se nisam vidio izvan Real Madrida. Volio bih  da ovdje završim karijeru, no vidjećemo šta će biti u budućnosti jer je ovo izuzetno zahtjevan klub. Potrebno je stoga ići korak po korak, godinu za godinom", rekao je tridesetrogodišnji Modrić za španski radio.

Prošlog mjeseca se nagađalo da bi mogao da odem u milanski Inter koji je potvrdio interesovanja, ali nije poslao ponudu Real Madridu.

S evropskim prvakom ima ugovor do ljeta 2020. godine.

"Mogu samo da obećam navijačima da ću nastaviti davati sve od sebe, za klub i za njih. Htio bih da zahvalim navijačima na svakodnevnoj podršci, ne samo u zadnje dvije ili tri godine, nego od kada sam došao u klub", napomenuo je Modrić.

Hrvatski kapitan je bijeli dres obukao u ljeto 2012. godine. Kaže kako mu je od tada puno pomogao Predrag Mijatović, bivši crnogorski napadač Real Madrida.

"On mi je od dolaska ovdje bio jako važna osoba, te ima svoj udio u mojim nagradama", rekao je Modrić.

Mijatović mu se obratio preko Cadene SER i čestitato mu na nagradi, napomenuvši kako ju je zaslužio i kao fudbaler i kao osoba.

"Ne znam jesam li najbolji na svijetu, ali sviđa mi se što se govori o meni", rekao je Modrić.

"Kada te za najboljeg izaberu kolege iz profesije moraš da se osjećaš dobro. Ovo mi je bila najbolja godina u karijeri", dodao je on.

U 2018. godini osvojio je sa Real Madridom Ligu šampiona, proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva na kojem je s Hrvatskom igrao u finalu, a zatim je dobio priznanje za najboljeg fudbalera Evrope u organizaciji evropskog saveza UEFA. On sam je prilikom glasanja za nagradu FIFA dao bodove Rafaelu Varanu, Kristijanu Ronaldu i Antoanu Grizmanu, ali ne i Lionelu Mesiju koji je upravo Modriću dao maksimalnih pet bodova.

"Nisam to znao, drago mi je da mi dodijelio pet bodova", rekao je Modrić. "Mesi je zajedno s Ronaldom jedan od najboljih, ali potrebno je na umu imati posljednju sezonu. Ove godine ja sam tako glasao, pa  vjerujem da je to pošteno. To je moje mišljenje i nemam ništa da dodam", rekao je.

Kapiten Barselone i Argentine prošle sezone je s klubom osvojio špansko prvenstvo i kup, a sa 34 gola bio najbolji strijelac evropskih liga, dok je s Argentinom ispao u osmini finala Svjetskog prvenstva od kasnijeg pobjednika Francuske.

Modrić je prekinuo desetogodišnju dominaciju Ronalda i Mesija koji su se na ovom postolju mijenjali od 2008. godine. Njih dvojica nisu došla u London.

"Volio bih da su bili ondje", rekao je Modrić, kome su u utorak čestitali saigrači koji nisu bili na dodjeli u Londonu.

"Želim da me saigrači u svlačionici i dalje zovu Luka, a ne The Best (Najbolji)", napomenuo je hrvatski reprezentativac.

Što se tiče govora održanog prilikom preuzimanja nagrade u Londonu kaže da ga nije pripremeo.

"Nisam ništa pripremio za držanje govora, sve je izašlo samo od sebe, nadam se da se svidjelo ljudima", rekao je.

U njemu je spomenuo nekadašnjeg hrvatskog kapitena Zvonimira Bobana, koji mu je bio uzor, te reprezentaciju koja je prije 20 godina na svjetskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju.

"Ta generacija mi je bila sve. Uvijek sam govorio da bih htio nešto da osvojim s Hrvatskom, a ove godine smo došli do finala", rekao je Modrić.

Prije dva mjeseca se vratio iz Rusije sa srebrnom medaljom koja je najveći uspjeh hrvatskog fudbala.

"Nemam riječi kojima bih iskazao koliko sam srećan", zaključio je.

Portal Analitika