Crna hronika

Krivične prijave zbog falsifikovanja sanitarnih knjižica

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminal i korupcije su danas u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protv privrednog kriminaliteta, a u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, sprovodeći akciju „Knjižica“, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu protiv P.A. i Ć.M. zbog dva krivična djela falsifikovanje isprave.
Krivične prijave zbog falsifikovanja sanitarnih knjižica
Izvor

Takođe, službenici policije su, krajem avgusta podnijeli još jednu krivičnu proijavu protiv V.R. zbog sumnje da je počinio četiri krivična djela falsifikovanje isprave u produženom trajanju.

Naime, službenicima policije su dostavljene sanitarne knjižice od strane službenika Uprave za inspekcijske poslove, a koje su ti službenici, tokom avgusta 2018. godine na području Opštine Budva, vršenjem inspekcijskog nadzora izuzeli kako bi se utvrdila njihova vjerodostojnost. Postupajući po navedenom policijski službenici su izvršili provjere i prikupili potrebna obavještenja koja ukazuju na sumnju da su predmetne sanitarne knjižice lažne. Nakon izvršenih provjera, sanitarni inspektori, zdravstveni inspektori i policijski službenici, utvrdili su da predmetne sanitarne knjižice, koje imaju utisnute ovjere pečatima i štambiljima zdravstvenih institucija i faksimilima ljekara, nisu urađene i izdate od nadležnih zdravstvenih institucija, niti su zavedene u protokolima ovih institucija. 

Službenici policije su, 25.09.2018. godine, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu priavu protiv P.A. i Ć.M. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili  dva krivična djela falsifikovanje isprave, na način što su, kako se sumnja, u svojstvu zaposlenih radnika u uslužnim djelatnostima  za sebe nezakonito pribavili lažne sanitarne knjižice, koje glase na njihova imena.

Takođe, 30.08.2018 godine nadležnom tužiocu podijeta je krivična prijava protiv V.R. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio četiri krivična djela falsifikovanje isprave u produženom trajanju, na način što je, sumnja se,  u svojstvu radnika  u preduzeću  koje obavlja privrednu djelatnost pribavio četiri lažne sanitarne knjižice, od kojih jedna glasi na njegovo ime a ostale tri na imena drugih zaposlenih u istoj firmi, i to: D.G, P.I. i M.S. Ove prethodno pribavljene lažne sanitarne knjižice, koje glase na imena navedenih lica, upotrebljene su kao prave kada su predate na uvid sanitarnim inspektorima koji su vršili kontrolu, a koji su knjižice privremeno izuzeli.

Portal Analitika