Crna hronika

Rasvijetljeno ubistvo Ljuba Jovanovića, uhapšen osumnjičeni Konatar

Policija je uhapsila jednu osobu zbog sumnje da je ubila košarkaša Ljuba Jovanovića, saznaje Portal Analitika. Kako nam je rečeno, uhapšen je Cetinjanin Aleksandar Konatar, koji je osumnjičen je da prije više od sedam godina na Cetinju ubio Jovanovića.
Rasvijetljeno ubistvo Ljuba Jovanovića, uhapšen osumnjičeni Konatar
Izvor

Zločin se dogodio u kladionici "Lutrije" koja se nalazi na Balšića Pazaru u centru Cetinja.

Maskirani pljačkaš sa fantomkom na glavi i pištoljem u ruci upao je tada u kladionicu u kojoj je bilo prisutno nekoliko gostiju i osoblje. Jovanović se slučajno zadesio u kladionici.

Rukovodilac Odsjeka za suzbijanje kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Aleksandar Bošković, saopštio je na konferenciji za medije da je policija podnijela krivičnu prijavu protiv Nikole Vuletića (34) koji je osumnjičen da je saizvršilac i koji, kako je saopšteno, nije dostupan crnogorskim organima.

„Došlo se do dokaza koji ukazuju na sumnju da su ova lica, na osnovu prethodno postignutog sporazuma, 30.6.2011. godine oko 22:25 došli do Trga Balšića pazar na Cetinju, iskoristili loše vremenske prilike koje su bile u tom trenutku jer je padala kiša i izvršili ovo krivično djelo na način što je N.V. čuvao stražu u portunu iza objekta Lutrije Crne Gore dok je A.K. ušao u objekat Lutrije držeći u ruci pištolj nepoznate marke kalibra 7,65 mm koji je usmjerio prema više lica u kazinu, repertirao pištolj i uz silu i prijetnju od radnika kazina otuđio iznos od oko 350 eura. Prilikom izlaska iz kazina kod ulaznih vrata objekta A.K. se susreo sa pokojnim Jovanovićem koji je u tom momentu pokušavao da napusti objekat i u njegovom pravcu ispalio jedan projektil koji je pogodio Jovanovića u predjelu grudi. Jovanović je tom prilikom zadobio povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici. Sumnja se da su ova dva lica prilikom dolaska na lice mjesta, kao i prilikom bjekstva, koristila pmv koje je bilo parkirano u blizini Balšića pazara, vodeći tom prilikom  računa da isto bude van domašaja nadzornih kamera na tom području i koristeći portun koji postoji iza objekta za neopaženi dolazak i bjekstvo sa lica mjesta“, istakao je Bošković.

Policija, prema njegovim riječima, ima operativna saznanja gdje se nalazi Vuletić u inostranstvu, ali zbog dalje istrage ne mogu da saopšte detalje.

ljubomir-jovanovic

Načelnika Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević, rekao je da ubistvo Jovanovića nije posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa.

Državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Lepa Medenica, saopštila je na konferenciji za medije da je u tužilaštvu u toku saslušanje osumnjičenog.

Jovanović je rođen 27. juna 1987. u Podgorici. Kao dijete igrao je u "Budućnosti", potom u "Lovćenu" i niz drugih timova u okruženju.

Posljednju sezonu proveo je u grčkom KAOD-u i izborio plasman u prvu ligu.

Na Cetinju je tada bio u okviru priprema B reprezentacije, koja se spremala za odlazak na turnir u Kinu.

Portal Analitika