Abiznis

Objediniti elektronsku fiskalizaciju i reformu poreske administracije

Ministar finansija  Darko Radunović sa saradnicima sastao se sa šefom kancelarije za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Emanuelom Salinasom kako bi razgovarali na temu priprema za godišnje zasijedanje Svjetske banke i MMF-a, te analize portfolija SB u Crnoj Gori.
Objediniti elektronsku fiskalizaciju i reformu poreske administracije
Izvor

„Govoreći   u   kontekstu   aktuelnih   projekata   koji   se   realizuju   uz   saradnju   sa   pomenutom institucijom, ministar je ukazao na značaj uspješne realizacije reforme poreske administracije, te ukazao na potrebu povezivanja ovog projekta sa uvođenjem sistema elektronske fiskalizacije u našoj zemlji. Objedinjavanje ova dva projekta, kako je ministar Radunović istakao, značilo bi dodatno povećanje efikasnosti rada Poreske uprave, a samim tim i povećanja prihoda u budžetu”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako se navodi, Salinas je prenio otvorenost da se kroz timski rad pronađe model   koji bi najadekvatnije odgovorio potrebama uspostavljanja održivog sistema naplate poreskih prihoda i ukazao da će Svjetska banka i u narednom periodu, prvenstveno kroz projekat Zapošljavanja i ekonomskog rasta, nastojati da Crnoj Gori pruži dodatnu podršku u podizanju ukupnog standarda građana.

“Sagovornici   su   usaglasili   teme   o   kojima   će   detaljnije   biti   riječi   na   predstojećim   godišnjim sastancima Svjetske banke i MMF-a a koje se odnose na prioritete u daljoj saradnji pomenutihinstitucija i naše zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika