Politika

Postignut konsenzus u Frontu o učešću u radnoj grupi

Sjednica Predsjedništva Demokratskog fronta na kojoj će biti donesena odluka o učešću u radnoj grupi, biće održana danas, saznaje Pobjeda.
Postignut konsenzus u Frontu o učešću u radnoj grupi
PobjedaIzvor

 Više izvora Pobjede bliskih DF-u je saopštilo da je u vrhu te političke grupacije postignut konsenzus o potrebi učešća u tom parlamentarnom radnom tijelu koje će se baviti izmjenama izbornog zakonodavstva kao i setom drugih sistemskih zakona neophodnih za sprovođenja izbora.

- Svi članovi Predsjedništva smatraju da bi uz određene uslove trebalo učestvovati u radu tog radnog tijela. Nas ne zanimaju stavovi komesara Johanesa Hana, niti Demokrata i Ure, saopštio je izvor Pobjede. Han je u intervjuu za Pobjedu kazao da radna grupa treba da predloži sveobuhvatnu izbornu reformu, pitanje političkog miješanja u Savjet nacionalnih javnih emitera, uklanjanje izazova vezanih za rad Državne izborne komisije i Agencije za borbu protiv korupcije, pronalaženje rješenja za izbor članova Sudskog savjeta i rješavanje pitanja lokalnih izbora.

Da Front ozbiljno razmišlja da učestvuje u radu radne grupe, prije dva dana je potvrdio potpredsjednik Pokreta za promjene Koča Pavlović. - Ukoliko odlučimo da prihvatimo učešće u ad hoc radnoj grupi – za koju vidimo da je usaglašeno predlažu tzv. „građani“ i Duško Marković – DF neće dozvoliti da se to pretvori u još jedan sramotni „dijalog u Bijelom salonu“ iz 2015. godine. Nećemo dozvoliti da se to pretvori u još jednu prevaru iz koje građani Crne Gore ne bi dobili ništa u pogledu ostvarivanja svoga prava na slobodne i fer izbore, a iz koje bi sa druge strane Druga familija opet dobila RTCG, a gđa ĆalovićMarković kontrolu nad ASK, rekao je Pavlović.

Portal Analitika