Crna hronika

Uhapšeno šest osoba zbog nanošenja povreda, lišavanja slobode, krađe...

Podgorička policija je u tri odvojene aktivnosti uhapisila šest lica zbog sumnje da su počinila šest krivičnih djela na štetu četiri fizička i jednog pravnog lica.
Uhapšeno šest osoba zbog nanošenja povreda, lišavanja slobode, krađe...
Portal AnalitikaIzvor

''Slobode su lišeni A.Š. (35), B.Š. (41) i maloljetni A.Š. (15) iz Podgorice zbog sumnje da su na štetu H.A. iz Podgorice počinili krivična djela nasilničko ponašanje i protivpravno lišenje slobode. Slobode su lišeni danas a osumnjičeni su da su krivično djelo počinili prije pet dana na način što su, kako se sumnja, presreli oštećenog u naselju Konik, zadali mu više udaraca a onda ga nasilno ubacili u vozilo gdje su nastavili da mu zadaju udarce, te da su ga dovezli potom do njegove kuće gdje su ga izveli iz vozila i nastavili da ga udaraju nakon čega su ga pustili. Oštećenom je ukazana ljekarska pomoć. Osumnjičeni će biti privedeni nadležnom tužiocu'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, maloljetni B.H. je uhapšen jer se sumnja da je ukrao 760 eura.

''Maloljetni B.H. (17) je lišen slobode prije tri dana zbog sumnje da je 31.08.2018. godine počinio razbojničku krađu u UO „Hunter“ kada je, kako se sumnja, iskoristio to što su ulazna vrata lokala bila otvorena i ušao u unutrašnjost odakle je iz registar kase otuđio 760 eura. Međutim zaposleni je primijetio B.H. i pokušao da ga spriječi u vršenju krivičnog djela ali mu je B.H, sumnja se, zadao udarac pesnicom u predjelu glave i pobjegao. Osumnjičenom je nakon postupka određen pritvor i on je sproveden u ZIKS'', navodi se u saopštenju.

Prema daljim navodima, uhapšena su i dva lica sa kosova zbog krađe i teške krađe.

''Službenici CB Podgorica lišili su slobode i I.N. (25) i V.K. (18), obojica iz Kosova a nastanjeni u Podgorici, zbog sumnje da su počinili dva krivična djela krađa i jedno krivično djelo teška krađa. Oni su slobode lišeni prekjuče a sumnja se da su krivična djela počinili 06. februara, 13. septembra i 22. septembra ove godine odnosno dana kada su lišeni slobode. Oni su, kako se sumnja, iz jednog teretnog motornog vozila na kojem su bočna vrata bila otvorena otuđili veću količinu odjevnih predmeta. Iz drugog tmv, na kojem su upotrebom podesnog sredstva otvorili prozor, su, sumnja se, otuđili veću količinu električnog kabla. Takođe su, sumnja se, iz ograđenog prostora građevinske firme „Stab“ otuđili električni aparat. Dva osumnjičena lica su uz posebni izvještaj privedena nadležnom tužiocu'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika