Politika

Milačić kreće u terensku kampanju po Crnoj Gori

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić najavaio je danas da njegova partija kreće u terensku kampanju po Crnoj Gori  pod sloganom Kucamo na Prava vrata.
Milačić kreće u terensku kampanju po Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

“Glavni cilj Prave Crne Gore će biti borba protiv apstinencije. To je trend koji je poguban, i to će biti, dugoročno gledano, jedan od najvećih protivnika slobodne Crne Gore, slobodarskog duha. Idemo ka tome da najveća partija u Crnoj Gori, neće biti Demokratska partija socijalista, nego partija apstinenata, i to je trend koji je, kako sam rekao, poguban, a on izvire iz, ne samo politika pojedinih opozicionih političkih partija, pa i partija na vlasti, već i odnosa između političkih opozicionih partija”, kazao je Milačić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima Prava Crna Gora ne želi da učestvuje u ratovima između opozicionih političkih partija.

“Prava Crna Gora ne želi da bude dio opozicionog blata koji je uveliko prosut po političkim razvalinama Crne Gore, ne želimo da budemo dio toga. S tim u vezi, želimo da pozivemo, skromno, sve aktere na opozicionoj političkoj sceni, od onih najvećih, pa do onih najmanjih, pa i nas lično, da smirimo strasti, da uozbiljimo situaciju, da ne šaljemo poruku građanima da se svađamo, da ratujemo”, poručio je on.

Najavio je da je cilj da tokom kampanje, koja će trajati dvanaest mjeseci, obiđu sve crnogorske opštine, kako bi, na licu mjesta razgovarali sa građanima, upoznali se sa problemima običnog čovjeka, prenijeli ideju prave Crne Gore, predstavili rješenja na sve probleme koje muče ovo
društvo, i, konačno, postavili snažne temelje na kojima će u godinama i decenijama pred nama počivati naša partija i ideja.

“Počinjemo u Nikšiću, a nakon toga nastavljamo u Boki Kotorskoj, prije svega u Tivtu, zato što nas naredne godine čekaju jedini redovni izbori 2019. u tom gradu. Prava Crna Gora čim izađe iz Nikšića, a to će biti za mjesec dana, ide u Tivat i građanima tog grada ćemo ponuditi ozbiljnu alternativu, pravu alternativu. Uz to, radićemo narednih mjeseci, prije svega, u Boki kao što sam rekao, i u Budvi. Politička situacija u tom gradu nije nimalo bajna, a situacija je sada, da tako kažem, zakrpljena. Nažalost, izgledi da dođe do negativnog scenarija postoje i to nam daje obavezu da i tamo mnogo radimo u narednom periodu, ali i u Herceg Novom, gdje je Prava na predsjedničkim izborima osvojila sedam odsto. Tamo ćemo, po svemu sudeći, veoma brzo otvoriti naše kancelarije, baš kao što smo ih otvorili i u Budvi nedavno. Nakon toga, nakon tih nekoliko mjeseci intezivnog rada, do izbora u Tivtu, radićemo intezivno i na sjeveru”, rekao je Milačić.

Pojasnio je da im je cilj da kroz godinu dana, stvore jednu od najsnažnijih infrastruktura što se tiče političkih partija u Crnoj Gori.

“To će biti cilj ove kampanje i pozivam ljude da se javljaju Pravoj Crnoj Gori, a mi ćemo doći na njihova vrata, to jest, pokucaćemo na vrata domaćina i domaćica u Crnoj Gori, pričati sa njima i voditi kampanju od vrata do vrata i prenositi našu ideju od usta do usta. Mi ovu priču koju smo pokrenuli ne doživljavamo samo kao partijsku priču, mi ovu priču doživljvamo kao društveno-politički, čak i istorijski proces smjene generacija jer u Crnoj Gori nema demokratiacije bez dvije stvari, a to su: smjena vlasti, ali i smjena generacija u opoziciji”, zaključio je on.

Portal Analitika