Crna hronika

Čađenović: Postoje zakonske procedure za izručenje Asada

Džozef Asad koji se sumnjiči da je bio dio logističke mreže koja je pripremala terorističe napade na dan parlamentarnih izbora, zakonski može bti izručen Crnoj Gori ali sve zavisi od zamoljenih država - kazao je specijalni državni tužilac Saša Čađenović, na današnjoj pres konferenciji u Upravi policije.
Čađenović: Postoje zakonske procedure za izručenje Asada
Portal AnalitikaIzvor

''Što se tiče izručenja Asada postoji zakonska procedura koja se mora ispoštovati. Zamoljene države imaju određene obaveze. Da li će država koja je zamoljena odlučiti da ispoštuje tu proceduru to ne mogu komentarisati, jer nisam u mogućnosti da komentarišem odluke drugih država'', kazao je Čađenović.

On je dodao da i u slučaju da Asad ne bude izručen, postupak protiv osumnjičenih za organizovanje terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, će biti nastavljen.

''Ne postoji niti jedan razlog da se postupak terorističkog napada može obustaviti'', zaključio je Čađenović.

Podsjetimo bivši operativac američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Džozef Asad uhapšen je 19. septembra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima – u Abu Dabiju po potjernici crnogorskih vlasti koje ga potražuju zbog sumnje da je bio dio logističke mreže koja je pripremala terorističke napade na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine – saznaje Pobjeda iz više diplomatskih izvora.

Portal Analitika