Politika

Brajović-Bečić: Pregovori Beograda i Prištine važni za stabilizaciju regiona

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je sa predsjednikom poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom Igorem Bečićem, u okviru posjete srpskih parlamentaraca Crnoj Gori.
Brajović-Bečić: Pregovori Beograda i Prištine važni za stabilizaciju regiona
Portal AnalitikaIzvor

Tokom razgovora zajednički je konstatovano da je snažnija parlamentarna saradnja posebno značajna za jačanje sveukupnih odnosa i saradnje između dvije prijateljske zemlje.

Intenzivni politički dijalog zakonodavnih vlasti na svim nivoima doprinijeće boljem međusobnom razumjevanju - zajednička je ocjena sastanka. 

Crna Gora prati pregovore Beograda i Prištine koji su važni za stabilizaciju prilika u regionu i pozdravlja napore koje ulažu obje strane u cilju postizanja odgovarajućeg rješenja – kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore.  

Imajući u vidu opredjeljenje dvije države da postanu dio Evropske unije, tokom razgovora bilo je takođe riječi i o značaju održavanja dinamike procesa proširenja, pri čemu je predsjednik poslaničke grupe prijateljstva Bečić istakao da su za Srbiju posebno dragocjena iskustva i podrška Crne Gore koja je najdalje odmakla u procesu pregovora o članstvu u Uniji.

Portal Analitika