Protokol

Đukanović: Časna rudarska profesija povezana sa napretkom Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana rudara Crne Gore i Dana Rudnika uglja Pljevlja predsjedniku Odbora direktora i izvršnom direktoru Aleksandru Mitroviću i Slavoljubu Popadiću, svim zaposlenim u Rudniku Pljevlja kao i svim rudarima u Crnoj Gori, uz najbolje želje za dalji uspješan rad i napredak.
Đukanović: Časna rudarska profesija povezana sa napretkom Crne Gore
Izvor

„Časna rudarska profesija je do kraja povezana sa višedecenijskim privrednim i ukupnim napretkom Crne Gore, kao što je i Rudnik uglja u tom istom periodu glavni pokretač razvoja Pljevalja i neodvojivi dio progresa koji naša zemlja ostvaruje na ekonomskom planu, i na svim drugim poljima.

Ove godine menadžment i svi zaposleni u Rudniku Pljevlja obilježavaju svoj dan u novom ugovornom odnosu Rudnika sa Elektroprivredom Crne Gore, što vašu kompaniju dodatno učvršćuje kao važnu kopču energetskog sektora zemlje, i doprinosi daljem povezivanju u regionalnim i evropskim okvirima, u skladu sa standardima i obavezama koje imamo u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, i kao članica NATO alijanse. Time su stvorene pretpostavke za još stabilnije finansijsko poslovanje i modernizaciju proizvodnje, za realizaciju započetih investicionih aktivnosti, i za bolje radne uslove i socijalni položaj zaposlenih. Siguran sam da će to dodatno osnažiti ulogu Rudnika i Elektroprivrede u cjelini kao važnog faktora dinamičnijeg ekonomskog rasta u Crnoj Gori, što je jedan od ključnih prioriteta naše državne politike u neposrednom periodu.“

Portal Analitika