Košarka

Košarkašice Budućnost Bemaxa osvojile turnir u Zemunu!

Košarkašice Budućnost Bemaxa pobjedom protiv Šangaja (75:61) osvojile su prijateljski međunarodni turnir "Vizura 2018".
Košarkašice Budućnost Bemaxa osvojile turnir u Zemunu!
Portal AnalitikaIzvor

Podgoričanke su u sjajnoj utakmici poslije odličnog izdanja srušile kineski Šangaj, koji sa klupe vodi Marina Maljković.

U prvom poluvremenu viđena je uglavnom izjednačena borba, ali su "plave" predvođene sjajnom Tamarom Kapor, raspoloženom Lauritom Jurčiute, ali i dominaciju u skoku (prednjačila Patricia Bura sa 13 uhvaćenih lopti) od sredine druge četvrtine do kraja meča konstantno bile u vođstvu.

Šangaj je predvodila crnogorska reprezentativka Jelena Dubljević sa 12 poena, ali je Budućnost Bemax u nastavku odigrala vrhunsku odbranu, a nakon brze tranzicije i serije koševa Podgoričanke su već na startu treće četvrtine stigle do dvocifrene razlike (45:32).

zkkbudcnost1

Kineski tim bio je bez koša tačno pet minuta, pa su "plave" u finišu trećeg perioda povele 52:39, dok je 32.minutu bilo i rekordnih 64:45. Taktičke zamisli Gorana Boškovića i dobra rješenje za brze i neugodne Kineskinje donijele su rezultat, a iako je Šangaj sredinom posjednje dionice uspio da smanji zaostatak, regionalni šampion je bez problema upisao treći trijumf u tri dana.

U ekipi Budućnost Bemaxa istakla se Tamara Kapor sa 17 poena, 16 je dodala Jurčiute, a dvocifren učinak imala je i Nikolina Babić (11), dok je Patricia Bura uz 13 skokova imala sedam poena, a da je majstor za blokade dokazala je Čina Elis, koja je juče imala pet ,,rampi”, a danas jednu manje, uz devet poena.

- Zadovoljne smo nakon još jedne pobjede. Bila je ovo izuzetno jaka provjera. Šangaj je izuzetna ekipa, što dovoljno govori da ih sa klupe predvodi Marina Maljković i da igra Jelena Dubljević. Ali, iz meča u meč djelujemo sve bolje. Odigrale smo bolje i u fazi napada i u fazi odbrane, popravile neke stvari i pokazale da smo zaista na pravom putu - kazala je Tamara Kapor, bek "plavih".

Podgoričanke seriju kontrolnih mečeva nastavljaju u Mađarskoj. Prvo će igrati u utorak protiv Pečuja, a zatim slijede provjere protiv Zalaegeršega i Vašaša.

Portal Analitika