Crna hronika

Uhapšen Baranin, tokom hapšenja povrijeđena dva policajca

Barska policija uhapsila je Baranina  Đ.Đ.M. kojeg su potraživali zbog izdržavanja kazne zatvora. Prilikom njegovog hapšenja povrijeđena su dva policijaca. 
Uhapšen Baranin, tokom hapšenja povrijeđena dva policajca
Izvor

"Lice je tom prilikom pokušalo da pobjegne. Bilo je naružano i spremno da upotrijebi oružje ali do upotrebe oružja nije došlo jer su ga policijski službenici u tome spriječili. Prilikom njegovog savlađivanja, nakon što je razoružan, dva policijska službenika su zadobila povrede jer je ovo lice pružalo aktivni fizički otpor. Pretresom njegovog stana je potom pronađen arsenal oružja i municije."

Baranin je sve vrijeme, kako se dalje navodi u saopštenju pružao aktivan fizički otopr policijskim službenicima.

"Naime, službencii Interventne jedinice CB Bar su, preduzimajući mjere i radnje na prevenciji izvršenja krivičnih djela i pronalasku lica za kojima je ovaj CB raspisao potragu, sinoć oko 21,00 čas u naselju Rena u Baru locirali Đ.Đ.M. (60) iz Bara, koji se, kada je primijetio policijske službenike, dao u bjekstvo. On je prilikom potjere izvadio pištolj CZ Shadow koji je držao za pojasom, repetirao ga i usmjerio u pravcu policijskih službenika u namjeri da ga upotrijebi. Međutim Đ.Đ.M. nije uspio da upotrijebi vatreno oružje jer su ga policijski službenici savladali i oduzeli od njega pištolj.

Kako se navodi u saopštenju policije, od Đ.Đ.M. je oduzet pištolj CZ Shadow sa okvirom u kojem se nalazilo 19 metaka municije ca.l 9mm i jednim metkom koji se nalazio u cijevi pištolja.

"Pregledom garderobe koju je nosio pronađen je i oduzet i rezervni okvir sa još 19 metaka istog kalibra. Pretresom njegovog stana i drugih prostorija koji je potom uslijedio pronađeno je i oduzeto: automatska puška cal. 7,62 mm, dva puna okvira za automatsku pušku navedenog kalibra sa po 30 komada municije, dva okvira za pištolj, više kutija barutnog punjenja, kutija detonatorskih kapisli, sredstva za ručno punjenje municije kao i veća količina municije različitog kalibra", saopšteno je iz policije. 

CB Bar je za Đ.Đ.M. inače raspisao potragu zbog izdržavanja kazne zatvora zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Portal Analitika