Region

Srpski ministar o raspravi sa Mitrovićem: Posao ministra kulture i da komentariše kulturu u Srbiji

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je za TV Prva rekao danas da je njegov posao, izmedju ostalog, i da iznosi stavove i uvjerenja u vezi sa kulturom u Srbiji.

 Srpski ministar o raspravi sa Mitrovićem: Posao ministra kulture i da komentariše kulturu u Srbiji
Prva TV, AgencijeIzvor

On je navodeći javnu raspravu sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem i komentar premijerke Srbije Anom Brnabić, povodom njegovih prethodnih ocjena o negativnom uticaju rijaliti programa na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu, rekao da nije očekivao toliku reakciju.


"Nijesam očekivao toliku reakciju, ali je očigledno da je takva ideja sazrela, da se kristalizovala, a vidim i da je imala veliki odjek u javnosti", rekao je Vukosavljević.

On je kazao i da je prvi put slične stavove o rijaliti programima iznio u prvih nekoliko dana svog mandata ministara.

Naveo je i da je premijerka "djelimično u pravu" u stavu da država ne treba da utiče na program privatnih televizija, ali da takodje smatra da televizije dobijaju koncesiju na nacionalnu frekvenciju da bi, u skladu sa zakonom, dopunili kulturni ili obrazovni program.

1009anabrnabic

Vukosavljević je osudio vrijedjanje i prijetnje predsjednika Sindikata "Sloga" Željka Veselinovića, ocijenivši da je "takav način brutalnog vredjanja nedopustiv".

Predsjednik Sindikata Sloga i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Željko Veselinović je na društvenoj mreži Fejsbuk na nedopustiv, vurgalan i seksistički način vrijedjao premijerku pošto se nije složio sa njenim izjavama o rijaliti programu i jer je, kako je ocijenio, stala na stranu vlasnika Pink televizije, a ne na stranu ministra kulture Vladana Vuksoavljevića koji je kritikovao rijaliti i zatražio njihovo uklanjanje sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Veselinović je potom uputio javno izvinjenje premijerki Brnabić i svim gradjanima Srbije na, kako je naveo, jednom "neprimjerenom i vulgarnom postu koji je shvatajući grešku odmah izbrisao".
 

 

Portal Analitika