Svijet

Američki visoki zvaničnik demantuje navode o namjeri uklanjanja Trampa

Zamjenik američkog ministra pravde Rod Rozenstajn demantovao je sinoć da je 2017. godine pominjao mogućnost uklanjanja američkog predsjednika Donalda Trampa s vlasti zbog nemogućnosti obavljanja te dužnosti kao što je to prenio list Njujork tajms.
 Američki visoki zvaničnik demantuje navode o namjeri uklanjanja Trampa
Beta, AgencijeIzvor

Pozivajući se na nekoliko izvora, list je prenio da postoje razgovori o ukljanjanju Trampa s vlasti. Njujork tajms se pozvao i na bilješke koje su uzimali agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) o tome.

Jedan od autora tih bilježaka, bivši vršilac dužnosti direktora federalne policije Endrju Mekejb nije demantovao pisanje lista, samo je njegov advokat rekao da se ne zna kako je novinar lista mogao da dođe do tih bilježaka.

Rozenstajn je sa svoje strane rekao da je pisanje Njujorka tajmsa netačno i nekorektno osuđujući izvore lista kao pristrasne i upućene protiv Ministarstva pravde.

Prema listu, Rozenstajn je navodno u proljeće 2017, nešto poslije smjene direktora FBI Džejmsa Komija, sugerisao da se tajno snima Tramp kako bi se otkrilo da u Bijeloj kući vlada haos. 

"Očigledno je da predlog Rozenstajna nije urodio plodom", naveo je list i dodao da se ne zna ni da li je Rozenstajn zaista želio da sprovode u djelo svoju namjeru.

 

Portal Analitika