Crna hronika

Jonski misli da su Vukotić i Radulović komunicirali kriptovanim telefonom

Zaštićeni svjedok kodnog imena imena Jadranko Jonski u procesu protiv tri kriminalne grupe koje se sumnjiče za najteža krivična djela kazao je da ne zna da li su se osumnjičeni Igor Vukotić i Ranko Radulović sreli, ali misli da su pričali posredstvom kriptovanih telefona.
Jonski misli da su Vukotić i Radulović komunicirali kriptovanim telefonom
PobjedaIzvor

To je saopštio u četvrtak veče tokom iscrpnog saslušanja, koje je uz prekide trajalo devet i po sati u Višem sudu pred sudijom Miroslavom Bašoviće, tužiteljkom Stojankom Radović i advokatima odbrane i osumnjičenima.

Jonski je video linkom odgovarao na pitanja advokata odbrane, Ranka Radulovića i osumnjičenog Stefana Perovića, kojeg je označio kao bliskog saučesnika u više krivičnih djela.

Prema saznanjima Pobjede, drugi dan saslušanja protekao je ponovo uz dosta stresnih situacija kada je Jonski tražio da se prekine ispitivanje, kako bi uzeo terapiju.

I drugog dana, Jonski je u tri navrata prekidao iskaz zbog lošeg zdravstvenog stanja. Advokati odbrane ukazali su na niz nelogičnosti tokom njegovog svjedočenja, na što Jonski nije imao dodatna pojašnjenja. Pitali su ga za opis Erogena Brajovića, koji je naredbom o sporovođenju istrage označen kao vođa jedne kriminalne grupe i opis Igora Vukotića.

On je ispričao da se viđao sa Vukotićem i opisao zgradu u kojoj su se sreli i da je, kako je Pobjeda ranije pisala, Nikola Mandić bio glavna veza između „škaljaraca“ i Radulovića.

 

 

Govoreći o likvidacijama, Jonski je naveo da on nije trebalo da ubije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, već je bio zadužen za prikupljanje informacija o njegovom kretanju, navikama, praćenju.

 

Jonski je ispričao da se Ranko Radulović bavio zelenaštvom i da je 2017. godine dao 10.000 eura na deset odsto kamate. Kada ga je odbrana pitala kad je to bilo, on je naveo jun ili jul, na što je odbrana kazala da je Radulović tada bio u zatvoru

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika