Politika

Demokrate i GP URA neće u radnu grupu

Demokrate i Ura doživjele su poruke evropskog komesara Johanesa Hana, saopštene Pobjedi, da ad-hok parlamentarna struktura koja bi se bavila izbornim, zakonodavstvom treba što prije da počne rad i da u njoj treba da učestvuju sve političke partije, kao podršku njihovom Planu sveobuhvatnih reformi.
Demokrate i GP URA neće u radnu grupu
PobjedaIzvor

Saopštili su i da neće učestvovati u radnoj grupi čije formiranje je predložila DPS.

Demokratski front još nije odlučio hoće li učestvovati u radnoj grupi, ali kaže da Hanova poruka nije njima namijenjena, dok SDP nije komentarisala ocjene evropskog komesara.

-Han je nedvosmisleno poručio da nema izmjena i obesmišljavanja Plana Demokrata i Ure, koji je već podržao kao konstruktivan - saopštio je Boris Bogdanović, poslanik Demokratske Crne Gore, poručujući da Demokrate odbijaju „grubi falsifikat DPS-a koji je, sad je već svakome očigledno, htio da izigra ono što je Han već pozdravio“.

Pozivamo ih, dodao je, da odmah prihvate Plan, ali bez dodatnih pokušaja njegovog obesmišljavanja, kako bismo konstituisali ad hok radnu grupu i krenuli sa, kako i sam Han reče, sveobuhvatnom izbornom reformom.

Opširnije u Pobjedi

 

Portal Analitika