Košarka

Izabran disciplinski sudija i članovi Žalbenog veća, juniorski turnir u dva grada

Skupština klubova ABA lige je na sastanku održanom ovog petka u Laktašima još jednom zaključila da je sve spremno za početak sezone 2018/2019 i da su preduzeti svi koraci u cilju daljeg jačanja i unapređenja takmičenja.
Izabran disciplinski sudija i članovi Žalbenog veća, juniorski turnir u dva grada
Portal AnalitikaIzvor

Na predlog menadžmenta, Skupština ABA lige je imenovala disciplinskog sudiju i Žalbeno veće. Za disciplinskog sudiju imenovan je Saša Pavličić - Bekić, dok će Žalbeno veće brojati tri člana i činiće ga Boštjan Koritnik, Milovan Zvijer i Krunoslav Štengl.

Istovremeno, Skupština ABA lige je jednoglasno usvojila listu sudija prve i druge ABA lige.

Rukovodeće tijelo regionalnog nadmetanja donijelo je odluku da juniorski polufinalni turniri (u konkurenciji igrača do 19 godina) budu održani od 29. novembra do 2. decembra 2018, a da će gradovi domaćini biti Zadar i Bar. Na juniorskim turnirima će učestvovati 12 klubova, podijeljenih u dve grupe. U Baru će igrati Igokea, Cedevita, Mega Bemaks, FMP, Krka i domaćin Mornar, dok će u Zadru igrati Crvena zvezda, Cibona, Olimpija, Budućnost, Partizan i domaćin Zadar. Po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe obezbjediće plasman na finalni turnir.

Portal Analitika