Marketing

Dvije BMW zvijezde večeri i prvi kupac najnovijeg modela

Voli Motors je imao privilegiju da medju prvima u svijetu predstavi dva senzacionalna BMW modela - BMW serije 8 Coupé i najnoviji BMW X5, čija  je premijera planirana za sajam u Parizu.
Dvije BMW zvijezde večeri i prvi kupac najnovijeg modela
Portal AnalitikaIzvor

Za mjesto održavanja tog posebnog dogadjaaja odabran je Yahting Club u Porto Montenegru, čiji ambijent savšeno odgovara glamuru i ekskluzivnosti predstavljanjenih automobila. Imajući u vidu specifičnost modela, promocija nije bila javnog karaktera.

BMW serije 8 Coupé, zaista je  luksuzni automobil iz snova koji osvaja  svojim izvanrednim performansama i dizajnom. Baš ova serija je između 1989. i 1999. godine predstavljala vrhunac ponude BMW-a  i u svijetu automobila je vrlo brzo zaslužila legendarni status, a nova Serija 8 predstavlja dostojnog naslijednika.

BMW Grupa ovaj automobil  s pravom naziva džentlmenskim trkačem, jer predstaavlja idealan spoj  dva karaktera – sportski duh i luksuznost limuzine, krojen po mjeri da ubrzava puls svog vozača.

bmw-4

 U drugom dijelu večeri medju prvima u svijetu, gosti su imali priliku da razgledaju najnoviji X5,  

X 5 je od svog prvog modela predstavljao prvi SUV koji je uz  izgled terenca, pružao  udobnost i vozne osobine gotovo limuzine.  Ovo je već četvrta generacija X5 i, za razliku od svih dosadašnjih, nije nastala na postojećem modelu koji je doživio evoluciju, već je iz temelja potpuno novi automobil.

Novi X5 je  agresivniji i smjeliji, a pri tom je zadržao svoju prepoznatljivost, koja se posebno ogleda na zadnjem dijelu automobila. Unutrašnjost je karakteristična za BMW, sa fokusom na udobnosti,  s malim volanom i visoko smještenim ekranom infotainmenta.

bmw-3

Enterijerom  dominira najsavremenija tehnologija, posebno nova digitalna instrument tabla i novi iDrive 7.0 operativni sistem. Uz pomoć ekrana dijagonale 12,3 inča kontroliše se veliki broj funkcija, a tu je  i mogućnost upotrebe rotacionog kontrolera ili glasovnih komandi. Drugi ekran iste dijagonale sadrži instrumente čiji se izgled i raspored mogu menjati. Među sistemima koji pomažu vozaču su držanje saobraćajne trake, sa poluautonomnim korekcijama upravljanja. Ovaj sistem može sam da promeni traku ako je ona slobodna i ako je uključen odgovarajući indikator skretanja. Asistent za zaustavljanje u vanrednim situacijama aktivira se ukoliko vozač postane onesposobljen i bezbedno zaustavlja novi X5, a ova  tehnologija može sama da prestroji vozilo u zaustavnu traku.

BMW X 5 je imao i svog prvog kupca te večeri, Radomir Novaković Cakan, potrpredjsednik Opštine Bar i uspješan privrednik, od sinoć je vlasnik prvog BMW X5 automobila u Crnoj Gori.

bmw-2
Portal Analitika