Politika

SNP: Izjava Hana o slučaju Lakić treba da zabrine crnogorsko rukovodstvo

Rečenica koju je nedavno izgovorio evropski komesar za proširenje Johanes Han, da Crna Gora može izgubiti epitet najagilnijeg  kandidata za EU ukoliko ne napravi napredak u rešavanju slučaja Lakić, treba da zabrine crnogorsko rukovodstvo, kako Vladu, tako i predsjednika države, poručuju iz Socijalističke narodne partije.
SNP: Izjava Hana o slučaju Lakić treba da zabrine crnogorsko rukovodstvo
Portal AnalitikaIzvor

“Han je prenio jasnu poruku EU da se očekuje adekvatna istraga sa jasnim rezultatima i konsekvencama. Pogotovo, ako on kaže, da će o ovome biti riječi i u najnovijem izvjestaju EK, ili, kako reče, pregovori  o članstvu u EU mogu biti i zamrznuti I dok premijer Marković nedavno u Draču izjavi da je prioritet institucija koje odgovaraju Vladi, ali i državnog  tužilaštva, rešavanje slučaja Lakić, te da su zbog toga izvršene i promjene u policiji, predsjednik Đukanović kaže da ovakvo stanje nerešavanja slučaja, nije poželjno, ali je normalno”, navode iz SNP-a.

 

Iz ove stranke poručuju da nema demokratskog društva bez slobode medija, niti ima slobode medija, bez sigurnosti novinara.

 

“Usaglasite stavove, pospješite institucije koje su vama, i parlamentu podređene, da počnu da se miješaju u posao. Ako, pak, to ne možete, povucite se sa pozicija i raspišite izbore pa neka posao EU integracija obavlja neko drugi. U protivnom smatraćemo da vama i nije cilj Evropska unija”, zaključuju iz ove partije.

Portal Analitika