Abiznis

Nurković obmanuo javnost

Socijaldemokrate (SD) izražavaju žaljenje zbog neistina koje je u jučerašnjoj emisiji u nekoliko navrata saopštio ministar Nurković, u vezi navodne, sada već famozne, ekonomske analize alternativnih modela valorizacije Aerodroma Crne Gore. Nekoliko puta tokom emisije, ministar je saopštio da je ekonomsku analizu, napisanu na oko 200 strana, dostavio članovima užeg kabineta Vlade i ministru Šehoviću, što je neistina. Makar što se ministra Šehovića tiče, navode iz SD-a.
Nurković obmanuo javnost
Portal AnalitikaIzvor

Kako su naveli iz te partije, SD više od mjesec dana svakodnevno poziva Ministarstvo saobraćaja i ministra lično da pokaže javnosti analizu alternativnih modela, koja je inače zakonska obaveza koja proizilazi iz Zakona o koncesijama, a na osnovu koje su u Ministarstvu procijenili da je model koncesije bolji od ostalih mogućih modela.

„Umjesto da pomenuta analiza, ako postoji, bude sastavni dio koncesionih dokumenata ponuđenih javnosti, što je nedvosmislena zakonska obaveza, ministar nakon više od mjesec dana ćutanja tim povodom saopšti da je tu analizu dao članovima užeg kabineta i ministru Šehoviću, što najoštrije demantujemo“, ističu iz SD-a.

Oni pozivaju Nurkovića da famoznu analizu odmah učini dostupnom javnosti, ili da je pošalje Zaštitnici imovinskopravnih interesa, „koja se moguće, nakon toga, napokon izjasni o njoj kao i ostalim koncesionim aktima“.

„Takođe, očekujemo da će ministar Nurković uputiti javno izvinjenje svom kolegi Šehoviću i cjelokupnoj javnosti. U suprotnom ćemo zaključiti da ministar Nurković na prilično nekolegijalan i neistinit način, svjesno pokušao da izmanipuliše crnogorsku javnost, samo zarad ubiranja jeftinog političkog poena“, zaključuje se u saopštenju SD-a.

Portal Analitika