Društvo

Ako se utvrdi propust zaposlenih, odgovaraće

Lokomotiva međunarodnog brzog voza 432 iz Bara za Beograd iskliznula je u srijedu veče na skretnici broj četiri u želježničkoj stanici Podgorica, ali putnici i saobraćaj vozova nijesu bili ugroženi - kazala je za Pobjedu portparolka Željezničke infrastrukture Mirjana Vujović.
Ako se utvrdi propust zaposlenih, odgovaraće
PobjedaIzvor

Zbog čega se ova situacija ponovo dogodila (9. septembra voz iz Nikšića prilikom ulaska u podgoričku stanicu iskliznuo je iz šina) znaće se, prema njenim riječima, kada „prvostepena komisija za isljeđenje vanrednog događaja završi pregled i dostavi nalaz, odnosno mišljenje“.

- Nakon završetka rada, komisija će nam dati nalaz i mišljenje o uzrocima i eventualnim propustima zaposlenih u službama koje regulišu saobraćaj i, ukoliko se utvrdi da postoji odgovornost zaposlenih, biće disciplinski procesuirani i odgovaraće za nastale događaje – rekla je Vujović.

Objasnila je da se u podgoričkoj željezničkoj stanici izvode radovi na veoma važnom projektu – zamjeni signalno sigurnosnih uređaja.

- To je dovelo do povećanih aktivnosti u ovoj stanici. Trudimo se da kontrolišemo situaciju povećanjem broja izvršilaca na mjestima gdje je potrebno – kazala je Vujović.

Zbog malih brzina kojima se vozovi kreću zbog izvođenja radova, kako je naglasila, nije postojala opasnost ni za putnike ni za saobraćaj. Za brzi voz do Beograda, koji je u srijedu veče kasnio 117 minuta, obezbijeđena je zamjena lokomotive.

- Lokalni voz koji je saobraćao na relaciji od Nikšića do Podgorica kasnio je 49 minuta, dok je lokalni voz na relaciji od Bijelog Polja do Bara stigao sa 51 minut zakašnjenja – precizirala je Vujović.

Portal Analitika