Crna hronika

Smrt kod žrtve nastupila od posljedica ranjavanja

Vještak sudske medicine Miodrag Šoć kazao je juče u Višem sudu da je smrt kod Slavka Boljevića nastupila od posljedica ranjavanja projektilom.
Smrt kod žrtve nastupila od posljedica ranjavanja
PobjedaIzvor

Boljević koji se tereti da avgusta 2016. godine ubio strica Slavka i ranio bratanića Aleksu, u podgoričkom naselju Gornja Gorica.

Vještak Šoć je nalaz napisao na osnovu istorije bolesti Slavka Boljevića koji je na Odjeljenju intenzivne njege u Kliničkom centru bio od 22. do 30. avgusta 2016. godine. Odgovarajući na pitanje advokata Zorana Piperovića, koji zastupa optuženog, vještak je kazao da je Slavku Boljeviću hemodijaliza uključena 30. avgusta, 2016. jer je to redovna procedura kada se uoči da preostali bubreg slabi.

- To je naložio nefrolog, pokušavajući da spasi život - kazao je Šoć.

Advokat Piperović je nakon pročitanog nalaza tražio da se saslušaju ljekari Kliničkog centra jer, kao je dodao, smatra da je Slavko Boljević neadekvatno liječen. Piperović je tražio i da se anagažuje novi vještak koji će dati tačan uzrok smrti. O ovim prijedlozima vijeće sudije Predraga Tabaša će se naknadno izjasniti.

Prema navodima optužnice, Boljević je 22. avgusta 2016. godine, oko 17.30 sati, u neposrednoj blizini svoje kuće u Nikšićkoj ulici u Podgorici, nakon svađe, iz pištolja, ispalio hitac u Slavka Boljevića, a zatim i u Aleksu Boljevića. Slavko Boljević je podlegao povredama. Suđenje se nastavlja 8. novembra.

Portal Analitika