Crna hronika

Dedvukaj hoće da prizna krivicu

Suđenje devetnaestočlanoj grupi uhapšenoj u policijskoj akciji ,,Šado“, koja se tereti za međunarodni šverc narkotika, juče je odgođeno za 11. jer optuženi Albert Dedvukaj pregovara o sporazumnom priznanju krivice.
Sa privodenja uhapšenih u akciji "Šado"; Foto: Cdm/Dejan Lopičić
Sa privodenja uhapšenih u akciji "Šado"; Foto: Cdm/Dejan Lopičić
PobjedaIzvor

Na optuženičkoj klupi, osim njega su Vladimir Radović, Komnen Radević, Abedin Čunmljić, David Gojčaj, Anton Ljucđonaj, Ardijan Dedvukaj, Elmedina Radević, Danijela Pajić, Filip Ševaljević, Blažo Mugoša, Marko Čelebić, Toni Đokaj, Vuk Guberinić, Nemanja Brajović, Mirko Janković, Ilir Đokaj, Irfan Kri ještorac, Agron i Đon Đokaj. Oni se terete za stvaranje kriminalne organizacije i šverc narkotika.

Opsežna istraga dovela je do razotkrivanja dvije grupe koje su se, kako se sumnja, u dužem periodu bavile nabavkom i distribucijom opojnih droga na teritoriji Crne Gore i na međunarodnom planu.

U akciji ,,Šado“ zaplijenjeno je oko 77 kilograma marihuane i skanka, tri pištolja, jedna lovačka puška, oko stotinu komada metaka, dvije radio-veze, više mobilnih telefona i sim kartica i 65 ličnih karata.

Portal Analitika