Crna hronika

Advokati ispitivali Jonskog o ulogama osumnjičenih

Zaštićeni svjedok kodnog imena Jadranko Jonski odgovarao je juče na pitanja odbrane osumnjičenih članova tri kriminalne organizacije koje se terete za najteža krivična djela. 
Sa privođenja Ranka Radulovića
Sa privođenja Ranka Radulovića
PobjedaIzvor

Branioci odbrane ispitivali su zaštićenog svjedoka i ukazivali na niz nelogičnosti koje je on iznio. Na neka pitanja, Jonski nije imao odgovor logičan za advokate odbrane.

Prema sumnjama istražitelja, tri osobe označene su kao organizatori - Ranko Radulović iz Nikšića, Igor Vukotić iz Kotora i Erogen Brajović iz Skadra. Na spisku osumnjičenih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra, Nikšićanin Stefan Perović i Kotoranin Nikola Mršić, koji je u bjekstvu.

Osim za njim, policija traga i za njegovim sugrađaninom Igorom Vukotićem, dok je Erogen Brajović uhapšen u Albaniji zbog sumnje da je i u toj zemlji učestvovao u teškim krivičnim djelima. Ostali članovi ove grupe su u pritvoru.

Portal Analitika