Politika

Abazović i Šaranović napravili prvorazredni skandal

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ocijenio je u izjavi za Pobjedu da posjeta poslanika Dritana Abazovića i Danila Šaranovića Tajvanu predstavlja prvorazredni skandal, čiji je cilj izazivanje svjetske velesile Kine.
Foto: M. Babović
Foto: M. Babović
PobjedaIzvor

- Odlazak Dritana Abazovića i Bečićevog poslanika Šaranovića na Tajvan, osim što predstavlja prvorazredni skandal koji može pogoršati odnose sa NR Kinom, najbolje govori i o njihovoj spremnosti da za tuđe interese ulete u svaki vid egzibicionizma i da se još hvale svojim međunarodnim akrobacijama - kazao je Knežević u izjavi za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, nakon što su priznali nezavisnost Kosova, lideri Demokrata i Ure su umislili da mogu kreirati geopolitičke odnose tako što će u inat NR Kini, zemlji koja ima milijardu i trista miliona stanovnika, priznati nezavisni Tajvan podižući zastavu Crne Gore na jarbol ispred fabrike za proizvodnju viskija i energetskih napitaka.

- Ako su prije toga konzumirali viski koji se prozivodi u ovoj fabrici bez destilacije, onda treba pokazati izvjesni stepen razumijevanja za ovaj njihov čin usljed smanjene uračunljivosti. Međutim, ako su sve ovo uradili pri ,,čistoj svijesti i zdravoj pameti“ – onda bolje da su zastavu Crne Gore podigli ispred neke fabrike za proizvodnju ljekova - naveo je on.

Knežević je ocijenio da je posebno skandalozno priznanje Dritana Abazovića da im je put plaćen od strane Tajvanaca čime su potvrdili da su za adekvatnu apanažu spremni priznati i MZ Tunjevo kao nezavisnu državu i sve to objaviti na FB stranici sa osmjehom od uva do uva kao da su donirali krv Zavodu za transfuziju.

- Inače je ovakav ,,donatorski“ metod rada ,,Tajvanaca“ već poznat na Balkanu, kad su nekadašnjem ministru spoljnih poslova Makedonije Vasilu Turpukovskom donirali nekoliko miliona dolara kako bi sastavni i neotuđivi dio NR Kine priznao kao nezavisnu državu. Uostalom, sam Turpukovski je priznao, kao što je priznao i Dritan Abazović, da je za ovu svoju aktivnost dobio novac koji će uložiti u izgradnju sportskih i obrazovnih objekata u Makedoniji – rekao je Kneživić.

Te investicije u Makedoniji su, kako je kazao Knežević, do današnjeg dana ostale Potemkinova sela, za razliku od investicija NR Kine u Crnoj Gori i Srbiji koje se mjere u milijardama dolara.

- Ono što moram primijetiti jeste da se odlazak Demokrata i Ure poklapa sa najavom novog ekonomskog rata između SAD i Kine koji će po svemu sudeći uticati i na evropske finansijske tokove. Zato mi zvuči gotovo naučno fantastično potreba Abazovića i Bečića da za tuđe interese izazovu državu od milijardu i trista miliona stanovnika, džina sa Istoka, i još da priznaju javno kako im je sve bilo plaćeno. Samo još kad bi priznali ko im je platio - zaključio je Knežević.

Portal Analitika