Politika

Kneževiću uručen orden generala Glazunova

Heroj Sovjetskog Saveza i potpredsjednik Udruženja heroja Sovjetskog Saveza i Rusije, Aleksandar Salujanov, uručio je danas predsjedniku Demokratske narodne partije Milanu Kneževiću, orden generala Glazunova, dvostrukog heroja Sovjetskog Saveza, koji je učestvovao u oslobađanju Beograda 1944.
Kneževiću uručen orden generala Glazunova
Portal AnalitikaIzvor

“General Salujanov se prilikom uručivanja ordena posebno zahvalio lideru DNP-a na promociji najboljih odnosa između Crne Gore i Rusije, duboko cijeneći njegov politički rad i žrtvu, koju je podnio u posljednjem periodu”, saopšteno je iz DNP-a.

On je  kao predsjednik memorijalnog kompleksa „Park heroja“ u Moskvi, i potpredsjednik Udruženja heroja Sovjetskog Saveza i Rusije, pozvao Demokratski front da posjeti Rusiju .Predstavnike DF-a je pozvao da u oktobru prisustvuju patriotskim manifestacijama na Kavkazu, koje se organizuju pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Knežević je posebno istakao da Partija, čiji je lider, i u budućnosti ima obavezu da čuva i slavi antifašističku tradiciju Crne Gore.

“Tom prilikom je posebno istakao činjenicu da on lično, u svojoj porodici, sa pijetetom čuva tri partizanske spomenice, zbog čega za njega ovo priznanje ima poseban značaj”, ističu u DNP-u.

Nakon prijema generala Salujanova u centrali DNP-a, delegacija ove Partije i Demokratske stranke jedinstva zajedno sa generalom Salujanovom položila je vijenac na spomenik partizanu borcu na Gorici.

Portal Analitika