Košarka

Italijani žele Vidmara, Budućnost se okreće Omiću

Proteklih dana pominjao se kao jedna od dvije opcije novog pojačanja Budućnost Volija kojoj je potreban centar, ali najnovije informacije ne idu na ruku regionalnog šampiona.
Italijani žele Vidmara, Budućnost se okreće Omiću
Dnevne novineIzvor

Kako javlja jedan od najboljih specijalizovanih portala, Sportando, Gašper Vidmar je na meti Rejer Venecije.

Šampion Starog kontinenta sa Slovenijom je u pregovorima sa obje ekipe, plavi su navodno poslali zvaničnu ponudu, ali odgovora sa druge strane nije bilo.

Podgoričani trenutno na poziciji centra imaju Filipa Barovića, Zorana Nikolića i Erla Klarka, ali je stručni štab procijenio da je potreban još jedan igrač sa iskustvom koji će donijeti dodatnu sigurnost u reketu.

Ovaj 31-godišnji centar je od nedavno slobodan igrač, a u karijeri je osim Olimpije igrao za najjače turske klubove Fenerbahče, Bešiktaš, Darušafaka, dok je prošlu sezonu završio u Banvitu.

U šampionatu Turske prosječno je bilježio 8,9 poena uz 4,93 skoka po utakmici, dok je u Fibinoj Ligi šampiona bio nešto efikasniji 12,7 koševa i 6,7 uhvaćenih lopti po meču.

Ukoliko se Vidmar odluči za Veneciju, Budućnost će se okrenuti nekim drugim rješenjima, a u košarkaškim vodama plove informacija da je na meti i Alen Omić koji je prošle godine bio briljantan u dresu Crvene zvezde.

Portal Analitika