Fudbal

Suspendovana Serija B

Italijanski fudbalski savez donio je odluku da suspenduje čitavu Seriju B nakon što su tri drugoligaša bankrotirala - Ćesena, Bari i Avelino, i tako automatski ispala pa je prvenstvo ostalo na manjem broju klubova (19) nego što to pravila dopuštaju.
Suspendovana Serija B
Portal AnalitikaIzvor

Italijanska druga liga godinama je imala 22 kluba, ali usljed ovakve situacije savez je po hitnom postupku sproveo odluku da se ubuduće igra s 20 klubova.

Ponovo je nedostajao jedan klub pa se predlagalo da u Seriju B uđe jedan trećeligaš, ali zahtjevi za ulaskom u viši rang redom su odbijani, jer se logičnije činilo da se nova sezona igra s 19 klubova.

Klubovi iz treće lige Sijena, Novara, Katanija, Ternana i Pro Verćeli su se zbog svega toga ujedinili s Udruženjem fudbalera u zajedničkoj tužbi sudu od kojeg su zatražili da se druga liga suspenduje do daljnjeg ili najavljuju štrajk.

Čini se da su uspjeli u svom naumu jer je regionalni italijanski sud u Rimu odlučio da suspenduje prvenstvo dok nacionalni savez ne donese odluku koliko će se klubova na kraju takmičiti, piše Klix.ba.

Novo rješenje će se pokušati pronaći u petak kada će se ponovno raspravljati o broju klubova.

Portal Analitika