Kultura

U četvrtak izložba “Vremenska kapsula”

Izložba “Vremenska kapsula” koju su priredili studenti Univerziteta Donja Gorica biće otvorena u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto 2018” u četvrtak, 20.septembra u Kuslevovoj kuću u 19 sati.
U četvrtak izložba “Vremenska kapsula”
Portal AnalitikaIzvor

Projekat „Vremenska kapsula“ studenata UDG predstavlja svojevrsni sinhronijski presjek njihovog umjetničkog rada u okviru jedne urbane integralne strategije, koja je plod umreženosti fakulteta ovoga univerziteta; a selektovani studentski radovi ukazuju na kreativno kritičko promišljanje, moderne tendencije, na prožimanje s klasičnim likovnim stvaralaštvom. Određeni segmenti izložbe ukazuju na otvorenost ka eksperimentu s materijalima, oblicima, simbolikom, kao i na usmjerenost ka ekologiji, što je sve prisutnija potreba svakog stvaraoca.

 Zona eksperimenta kroz koju hrabro ali i odmjereno koračaju ovi studenti potreba je današnjice, izazov koji rađa djela s naglašenim autorskim pečatom, jedinstvene kreacije, funkcionalne i inkluzivne. Raritetan pristup inkluzivnoj problematici, kao jednoj od ključnih elemenata održivog razvoja urbane sredine postaje sinonim za pojam humane globalizacije.

Portal Analitika