Fudbal

Het-trik Mesija, preokret Intera u nadoknadi!

Fudbaleri Barselone savladali su PSV Ajndhoven kod kuće 4:0 (1:0), dok je Inter savladao Totenhem 2:1 (0:0) u prvom kolu B grupe Lige šampiona.
Foto: AFP/Getty images
Foto: AFP/Getty images
Sport klubIzvor

Stadion Nou Kamp nije bio pun od samog početka, a prvu dobru šansu imao je PSV preko Stivena Bergvajna, kada je lopta poslije njegovog šuta prohujala pored gola.

Ipak, stvari su se vratile u očekivan tok u 27. minutu, kada je Leo Mesi postigao golčinu iz slobodnog udarca sa dvadeset metara, bio je to njegov 25. gol iz slobodnjaka u posljednjih pet godina.

Željela je Barsa da dokrajči PSV, igralo se ofanzivno na startu drugog poluvremena, pokušao je Kutinjo, ali golman Zoet uspijeva da odbrani. Na drugoj strani su gosti dvaput priprijetili iz kontre preko Lozana, da bi potom Suares uzvratio pogodivši spoljni dio prečke.

Ono što nije Suares, uspio je Usman Dembele u 75. minutu, koji je lijepo vukao loptu i šutirao i pogodio sa 17-18 metara. Samo dva minuta kasnije divno dodavanje Rakitića u gol je pretvorio Mesi i pitanje pobjednika je riješeno. Argentinac je došao do 102. gola u Ligi šampiona.

Malu sijenku na trijumf Barse bacilo je isključenje Umtitija koji je bespotrebno startovao na Lozanu i zaradio drugi žuti karton. Uprkos tome, pobjedu je u 88. minutu potvrdio Leo Mesi, koji je iskoristio odlično dodavanje Suaresa i desnom nogom pogodio suprotnu malu mrežu.

1809lionelmesi

Inter je pritiskao na startu meča na stadionu Đuzepe Meaca, ali nije uspijevao da stvori konkretnu priliku. To je uspjelo Totenhemu u 38. minutu – genijalno dodavanje Eriksena ka Kejnu, napadač reprezentacije Engleska obilazi golmana Handanovića, ali iz nekog razloga oklijeva, da bi se potom spetljao i mreža je ostala mirna.

Drugo poluvrijeme počelo je u bržem tempu i u odlučnijoj potrazi za golom, a prvi je do njega stigao Totenhem u 53. minutu. Handanović je odbranio prvi udarac Eriksena, lopta se nekako vratila do Danca koji ponovo šutira, a lopta pogađa Mirandu i prebacuje golmana Intera – 1:0.

U prvih sat vremena Mauro Ikardi samo je deset puta pipnuo loptu, a Erik Lamela je imao dvije vrlo dobre prilike da duplira prednost Pjevaca.

Taman kada je djelovalo da Inter ostaje bez snage, u 86. minutu je Ikardi postigao izjednačujući gol – Asamoa je centrirao, a Argentinac je uhvatio nevjerovatan volej i zakucao loptu u donji desni ugao sa ivice kaznenog prostora.

Ostao je Totenhem na kraju i bez ijednog boda – u 92. minutu poslije kornera je De Fraj glavom vratio loptu u peterac, a tamo ju je sačekao Matijas Vesino i sproveo je u mrežu za pobjedu Intera.

U drugom kolu, 3. oktobra, Totenhem dočekuje Barselonu, a Inter putuje u Ajndhoven na meč sa PSV-om.

Portal Analitika