Politika

DPS ne želi stvarne izborne reforme, obesmišljavaju naš Plan

  Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA saopštili su da je Demokratska partija socijalista grubo falsifikovala njihov Plan sveobuhvatnih reformi.
DPS ne želi stvarne izborne reforme, obesmišljavaju naš Plan
Portal AnalitikaIzvor

“Uz razvodnjavanje, obesmišljavanje ili potpunu distorziju ključnih reformskih stavki i normi koje naš Plan sadrži, DPS je pokušala da od sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi dobije podršku za kozmetičku nadogradnju i površnu optimizaciju izbornog i drugog zakonodavstva”, navode u zajedničkom saopštenju.

U saopštenju su naveli i nekoliko primjera za svoje tvrdnje i istakli da DPS šalje jasnu poruku da nije spremna da podrži sve preporuke misije OEBS i ODIHR, da je spremna da poboljša profesionalnost službenika DIK i ASK, ali nije spremna za korjenitu promjenu u ovim institucijama, da DPS nije spremna da osnuje novi nezavinsi odbor za praćenje implementacije zakonskih i podzakonskih akata, da Radna grupa ne treba da utvrđuje predlog seta medijskih zakona, već da samo razmatra nacrte seta medijskih zakona koje će pripremiti Vlada Crne Gore.

“Da su oni naš Plan samo prepisali i predstavili kao svoj, i pored gorčine koju bismo osjećali zbog takvog mogućeg niskomoralnog čina, ne bismo imali ništa protiv da se po takvom planu i postupa. Međutim, ovakva perfidna igra je u samom početku, dok je još u naznakama bila prozrena i kao takva odbačena”, navode u saopštenju Demokrate i URA.

Demokrate i GP URA, kako navode,  sa indignacijom odbacuju ovakvu podmetačnu od strane DPS-a i poručuju im da prihvate Plan sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi ako žele stvarne izborne i druge reforme, a ne  puku simulaciju demokratije. U suprotnom, Demokrate i GP URA neće učestvovati u radu pomenutnih radnih tijela, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika