Crna hronika

Cetinjani osumnjičeni da su pretukli člana suparničkog klana

Policija istražuje fizički obračun koji se dogodio na Bulevaru Crnogorskih junaka na Cetinju, kad je povrijeđen Cetinjanin Nikola Drecun, koji se u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantno lice blisko „kavačkom klanu”.
Cetinjani osumnjičeni da su pretukli člana suparničkog klana
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim podacima iz policije, Drecuna su u popodnevnim časovima, ispred restorana „Kole“, pretukli sugrađani Miloš Đuričković i Risto Mijanović, koji važe za pripadnike „škaljarskog klana”. Sukob se dogodio naočigled više od 10 građana, koji nisu željeli da svjedoče o tom incidentu.

Drecun je upućen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici na dodatnu dijagnostiku, a nakon pregleda je pušten na kućno liječenje. „Dan“ je objavio da je početkom prošlog mjeseca Drecun preživio kišu metaka.

On je prijavio policiji da je nepoznata osoba pucala na njega 4. avgusta, oko 22 sata, u Bajovoj ulici na Cetinju. Prema nezvaničnim podacima, Drecun je ispričao inspektorima da je išao ulicom kada je naišao automobil iz koga je u njegovom pravcu ispaljeno nekoliko projektila, a uspio je da se spasi samo pukom srećom i brzom reakcijom.

Prema informacijama koje je ovaj list ranije dobio, automobil, najvjerovatnije „golf 5”, nakon pucnjave se velikom brzinom udaljio sa lica mjesta. U novembru 2014. godine maskirani napadač je napao Drecuna nožem u Jabučkoj ulici na Cetinju. On je tada zadobio nekoliko uboda u stomak, zbog čega je operisan u bolnici „Danilo Prvi” na Cetinju. Miloš Đuričković, koji se sumnjiči da je tukao Drecuna prije nekoliko dana, brat je Cetinjanina Radomira Đuričkovića, koji je ubijen u oktobru 2016. godine.

Godinu i po nakon tog zločina, Više tužilaštvo podiglo je optužnicu kojom se Podgoričanin Mario M. Milošević i Cetinjani Igor B. Mašanović i Vukan V. Vujačić terete da su kao saizvršioci ubili Đuričkovića. U optužnici piše da je smrtonosne hice ispalio Mašanović. U optužnici se navodi da je Milošević dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić. – Okrivljeni Milošević je početkom oktobra 2016. godine u Podgorici dao 2.100 eura Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje krivičnog djela.

Portal Analitika