Fudbal

Savićević: Marakana će biti 12. igrač Crvene zvezde

Kako sat otkucava i približava se početak meča između Crvene zvezde i Napolija, tako se sve više usijava atmosfera pred trenutak koji je na Marakani čekan 27 godina.
Savićević: Marakana će biti 12. igrač Crvene zvezde
Portal AnalitikaIzvor

Crvena zvezda se nalazi u grupi smrti, a od tri teška rivala, najveće šanse da nešto uradi ima protiv Napolija na startu takmičenja. I u italijanskoj javnosti je mnogo pažnje poklonjeno povratku bivšeg šampiona Evrope u elitu. Situaciju je komentarisao i legenda našeg i italijanskog fudbala, i predsjednik FSCG Dejan Savićević.

Nekadašnji as Crvene zvezde i Milana ima nadu da Zvezda može da dobro rezultat protiv Napolija i upozorava Italijane na ambijent.

„Marakana će biti 12. igrač Crvene zvezde. Napoliju će biti potrebni mnogo jaki živci u takvom ambijentu. Tribine će biti krcate, a entuzijazam među navijačima je ogroman. Crvena zvezda se poslije toliko godina vratila u Ligu šampiona, ljudi su optimisti“, rekao je Savićević za italijanske medije.

Naravno, kvalitet je na strani Napolija, ali...

„Napoli sigurno ima bolje igrače od Crvene zvezde. To su Insinje, Hamšik, Kaljehon... Ali biće pod ogromnim pritiskom. Ako Napoli ne bude poveo na početku meča, stvari će se zakomplilkovati. Kako vrijeme bude prolazilo, atmosfera će biti sve vrelije i neprijateljska za Napolitance. Zato moraju da jure rani gol...“

Savićević kaže i da Italijani nijesu više sila kao u njegovo vrijeme.

„U vrijeme kada sam ja igrao u Italiji, bila je to najjača liga u Evropi. Ali danas je drugačije i zna se da titule osvajaju Španci ili Englezi. Oni su nivo iznad, najbolji igrači planete igraju kod njih“.

Portal Analitika