Društvo

Knežević: Svih 40 crnogorskih studenata bezbjedno

Na području pogođenom uraganom radili su crnogorski studenti, koji su premješteni u drugu saveznu državu. 
Knežević: Svih 40 crnogorskih studenata bezbjedno
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

"Nisam više u Sjevernoj Karolini, evakuisali su nas onog trenutka kada su počele glasine o uraganu. S obzirom na to da sam izgubila toliko dana posla, odlučila sam da se vratim kući. Danas mi je let", rekla je za Portal Analitika studentkinja Marina Popović.

Ove godine u SAD pošlo preko 1.000 studenata da radi

David Knežević, vlasnik agencije koja svake godine šalje studente u Ameriku na program "Work and travel" nam je rekao  da je ove godine bila najveća zainteresovanost. 

"To je dobro, zbog toga sto sve veći broj mladih nauči engleski,upozna Ameriku i stekne radno iskustvo. Ove godine je bilo preko 1000 studenata iz Crne Gore", ističe Knežević.

Dodaje da su oni koji su bili u kritičnim područjima bili na vrijeme informisani.

"Prije svega, od organa reda u Americi,od sponzora i od nas. Mi smo u te tri države gdje je navođeno da će biti najosjetljivije imali do 40 studenata. To nije toliko strašno, svake godine se dešava. Mi imamo studente koji su evakuisane i prošle i ove godine, na primjer Marko Kurtović. I ja sam preživio uragan Sandy i znam kako je. Ko god  prati instrukcije, ne može da ima nikakav problem .Ponekad se desi da neke osobe ostanu i mimo upozorenja da bi krali kad se grad isprazni, obijaju butike i radnje, ali se uvijek nadamo da tu nema studenata", ističe Knežević.

Uragan “Florens” koji je pogodio američke savezne države Sjevernu i Južnu Karolinu i Virdžiniju, do sada je odnio 17 života, prenijela je agencija AP.

Portal Analitika