Politika

Đonović: Ogoljena borba za vlast u Budvi po svaku cijenu

Svakodnevne, sve učestalije svađe između Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta ne prestaju, a prije nekoliko dana Demokratska narodna partija Milana Kneževića najavila je krivičnu prijavu protiv šefa pres centra Demokrata Duška Stjepovića.
Đonović: Ogoljena borba za vlast u Budvi po svaku cijenu
Dnevne novineIzvor

Politički analitičar Ranko Đonović, komentarišući sve teže riječi između ove dvije političke grupacije koje su na vlasti u nekoliko crnogorskih opština, kaže da je to postala ogoljena borba za vlast, bez političke kulture.

“Nedostaje političke kulture, to je postala jedna ogoljena borba za vlast, po svaku cijenu i svim sredstvima. U opštinama gdje su na vlasti se to loše odražava, a kada bi došli na vlast na državnom nivou, samo možemo zamisliti gdje bi nas to dovelo i na šta bi Crna Gora ličila kada bi je Demokrate i DF vodili u svijet. Bila bi sigurno na začelju evropske porodice država i nacija”, kaže za Dnevne novine Đonović.

Komentarišući najavljenu tužbu DNP, Đonović kaže da bi takvih tužbi, kada su ove dvije grupacije u pitanju, moglo biti na desetine.

“Radi se o neozbiljnoj političkoj družini i ličnim interesima pojedinaca, koji pokušavaju da, navodnom brigom za demokratiju, prosperitet… prevare građane Crne Gore ne bi li im udijelili mrvice vlasti, kad već ne mogu da je osvoje na državnom nivou” pojašnjava Đonović.

Prema njegovim riječima, građani Crne Gore su se takvih dešavanja dovoljno nagledali u posljednjih 30 godina.

“Oni međusobno ne poštuju ni koalicione sporazume, gdje imamo primjer Budve. Međusobno ili ćute o bitnim problemima u društvu ili ih uvećavaju, a ne rješavaju. Time samo jesu izvor problema, a nikako rješenje”, kaže Đonović.

Građani će, kako dodaje, ovakvim ponašanjem Demokrata i DF samo bolje vidjeti “s kim imaju posla”.

“U Budvi su se dogovorili da će Demokrate dvije godine biti glavni na vlasti, a ona će prepustiti DF, iskreno ko god da bude, mislim da je gubitak izvjestan. Međutim, kako međusobno ne poštuju dogovore, tako ne poštuju ni interese Budvana, ništa nisu od projekata odradili, osim bilborda i dovođenja Matije Bećkovića, da nas “bolje reprezentuje u svijetu” a pored toga i svaki investicioni program ili napredak države oni samo odbiju, a nemaju kontra predlog ili sugestije da poprave, da ne bi državi priznali uspjeh”, kazao je Đonović, dodajući da Crna Gora nema zdravu opoziciju, koja bi kontrolisala vlast, već opoziciju koja koči razvoj države.

Portal Analitika