Politika

Kolegijum o izbornom zakonodavstvu

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore razmatraće danas pronalaženje najboljeg modela i načina rada poslanika, u cilju obezbjeđivanja preduslova za nastavak unaprijeđenja izbornog zakonodavstva.
Kolegijum o izbornom zakonodavstvu
Agencije / Portal AnalitikaIzvor

Iz Skupštine je saopšteno da će osnovne smjernice u ostvarenju tog cilja biti preporuke iz izvještaja ODIHR-a nakon održanih predsjedničkih izbora, kao i sagledavanje predloga političkih aktera i relevantnih nevladinih organizacija.

„Na Kolegijumu predsjednika, kojem prisustvuju potpredsjednici Skupštine i šefovi klubova poslanika, razgovaraće se i o formi u kojoj će se realizovati dijalog, uz poštovanje i jačanje institucionalnog okvira“, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović očekuje da će u narednom periodu biti održan kontinuitet unaprijeđivanja zakonskih rješenja između dva izborna ciklusa, kao što je bio slučaj sa rezultatima radne grupe uoči predsjedničkih i lokalnih izbora održanih proljetos.

„Brajović, rukovodeći se visokim etičkim standardima u vođenju parlamentarnog dijaloga, takođe očekuje postizanje konsenzusa, sa ciljem jačanja demokratije i stvaranja boljeg i svima prihvatljivog izbornog ambijenta“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika