Politika

Ne primjećuje se odsustvo opozicije iz nikšićkog parlamenta

Nikada nije postojala odgovorna i konstruktivna opozicija, pa se zato ne osjeća ni njihovo odsustvo iz nikšićkog parlamenta, koje je izazvano opet njihovom neodgovornošću – kaže u intervjuu za Pobjedu Ivan Mitrović, predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Nikšiću.
Ne primjećuje se odsustvo opozicije iz nikšićkog parlamenta
Nova PobjedaIzvor

- Bez obzira na to što se ne nalazi u nikšićkom parlamentu, naša politička konkurencija ima mogućnost da djeluje na različite načine, da predlaže određene aktivnosti i daje sugestije kako se neki od mnoštva projekata može realizovati ili sprovesti na kvalitetniji način, ali svi smo svjedoci da svaka konstruktivna aktivnost nikšićke opozicije i dalje izostaje – poručio je Mitrović.

POBJEDA: Ima li opasnosti da se lokalna vlast „uljuljka“ u takvoj političkoj situaciji, u kojoj opozicije nema u parlamentu, a, kako ste rekli, izostaje i svaka druga njena konstruktivna aktivnost?

MITROVIĆ: Demokratska partija socijalista uvijek je bila odgovorna prema građanima koji su joj ukazivali povjerenje, pa se zbog toga i nalazi na vlasti u Nikšiću. Opasnost od „uljuljkivanja“ može postojati samo kod neodgovornih. koji nijesu svjesni preuzetih obaveza i prolaznosti uloga u kojima se trenutno nalaze. Nama su građani Nikšića dali bezrezervnu podršku na prethodnim lokalnim izborima, potvrdili je i  uvećali na predsjedničkim izborima i ne postoji veća obaveza od te - da se, svako na svojoj poziciji, odgovorno odnosi prema onima koji su mu ukazali povjerenje.

POBJEDA: Prilikom izbora za šefa nikšićkog DPS-a kazali ste da se ne smije dozvoliti „da neko figurira na određenoj poziciji bez želje i strasti za rezultatom“. Ima li onih koji „figuriraju“ na direktorskim i drugim funkcijama i, ako ima, da li DPS radi na eliminisanju tog problema?

MITROVIĆ: Kao odgovoran činilac vlasti, ozbiljan u namjeri da naša politika traje i potvrđuje svoje pobjede, i taj segment kontinuirano pratimo. Svaka politika koja želi da traje i ima ideju stariju od svakog pojedinca u vlasti, mora slijediti tu ideju, a ne pojedinca, bez obzira na kojoj poziciji se on nalazio. DPS stoji iza svakog čovjeka koji odgovorno obavlja svoj posao, ali ne i iza onoga ko to radi na drugačiji način. Kad je u pitanju Nikšić, rekao bih da rezultati govore više od riječi i da je očigledno da Nikšić posljednjih godina krupnim koracima korača naprijed, što sigurno ne bi bilo moguće bez odgovornih ljudi na odgovornim pozicijama i bez njihove međusobne sinergije. Ako hoćemo da budemo potpuno iskreni, svakako da ima i onih segmenata na kojima se može i mora i bolje i više, i u odnosu na to DPS uvijek preduzima adekvatne korake u onom trenutku u kojem se steknu zakonski uslovi za to.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika